Guide: Oslos beste biff!

thumb image
Foto: KöD Oslo Posthallen

En god biff slår aldri feil, og vi vet hvor du får Oslos beste biff! Her guider vi deg til noen av våre favorittsteder i hovedstaden for biffelskere.

Hvor i Oslo får du fatt i den perfekt tilberedte biff? Det kan vi hjelpe deg med. Vi tipser deg om seks herlige spisesteder, som virkelig kan kunsten å servere et mørt stykke kjøtt, som garantert gir deg vann i munnen.

Her finner du noe for enhver smak – uansett om du foretrekker din biff blodig, gjennomstekt, klassisk eller servert med en tvist.

Byens møreste på Cartel´s

På Soli Plass i Oslo finner du Cartel’s Solli Plass Latin American Kitchen & Bar. Det sydlige navnet dufter av høy temperatur og spennende smaker, og det er også det du får når du svinger innom det sentrumsnære spisestedet.

På menyen finner du godt krydret og smakfull mat. Cartel’s Solli Plass Latin American Kitchen & Bar kombinerer amerikanske steakhouse-tradisjoner med latinamerikansk pasjon, ispedd en liten dæsj texmex. Menyen er allsidig og spennende, fylt med alt fra fajitas og burger til sjømat og biff.

Og ja da, vi sa biff! Nam, nam! For biffene er blant byens aller beste, og restauranten har siden åpningen i 2022 hatt som ambisjon å servere de møreste, mest smakfulle biffene i Oslo.

Pris-område: 299-429,-

Hvor: Solli Plass, Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Kjøtt, kjøtt og mer kjøtt på KöD

KöD er både navnet og temaet for denne danske restaurantkjeden, som etter flere år med kjøtteventyr i Danmark, i 2019 slo dørene opp til en ny restaurant i Tollbugata i Oslo. Konseptet er enkelt: Perfekt tilberedte biffer med godt tilbehør, og nøye utvalgte viner av høy kvalitet som harmonerer perfekt med maten.

Hos KöD vet de hvor viktig kvaliteten på godt kjøtt er, og et av kjennetegnene på en perfekt biff er at det kan serveres alene på tallerken. Derfor vil du alltid kunne velge å få servert det tilbehøret du ønsker, i skåler ved siden av. På denne måten kan også hele bordet dele tilbehøret mellom seg.

I tillegg til et utsøkt kjøttmåltid, kan KöD også lokke med en hyggelig og avslappet stemning, som gjør restauranten til det perfekte stedet for både søndagsmiddag med familien og romantisk middag med din utkårede. Her får du kort sagt en komplett spiseopplevelse som gir deg lyst til å komme tilbake – igjen og igjen. For hva er vel bedre enn et skikkelig saftig biffstykke med et godt glass rødvin til?

Pris-område: 395-895,- for én rett

Hvor: Posthallen, Tollbugata 15, 0152 Oslo

Klassisk biff på Sagene

Sagene Lunsjbar, et hjemmekoselig spisested med rike tradisjoner, har tjent som et naturlig samlingspunkt for bydelens befolkning i flere tiår. Med sin rike historie, varierte meny og innbydende atmosfære, representerer baren essensen av norsk kafékultur.

Plassert på det historiske hjørnet i Maridalsveien, bærer Sagene Lunsjbar stolt på en historie som dateres tilbake til 1855, og er med det Oslos nest eldste serveringssted. Den ble opprinnelig grunnlagt i 1953 som en brun kafé, men har siden gjennomgått en omfattende transformasjon til å bli en moderne restaurant og bar. Denne evolusjonen har gitt stedet en unik karakter og gjort det til en uunnværlig del av bydelens kulturelle landskap.

Det bærer også biffen preg av!

En skikkelig rik, klassisk og smakfull biff av den store sorten, med tradisjonelt tilbehør!

På menyen: Ytrefilet av okse
Serveres med gresskarspure, brokkoli, fritert grønnkål, Pomme-anna og rødvinssaus

Pris: 485,-
Hvor: Maridalsveien 153 b, 0461 Oslo

Biff på fransk hos Brasserie France

Bare et par skritt vekk fra travle Karl Johans Gate finner du en liten oase av et spisested, nemlig Brasserie France. Dette er stedet for deg som drømmer om en autentisk fransk matopplevelse – midt i Oslo.

Restauranten har siden 1979 servert fransk mat til sultne og frankofile osloborgere. På den rikholdige menyen finner du alle de klassiske franske favorittene, som løksuppe, tartar, hvitløksgratinerte snegler – og sist ikke minst: grillet entrecote av okse, servert med pommes frites og annet lekkert tilbehør. En klar kandidat til å være Oslos beste biff!

Den franske restauranten kan også friste med et stort utvalg av gode franske viner av den høyeste kvalitet, og en herlig stemning. Så hvis du craver en mør og velsmakende indrefilet servert på fransk manér, skal du ta turen til Brasserie France.

Hvor: Øvre Slottsgate 16, 0157 Oslo

Fjøla – det tradisjonelle møter det moderne

Midt i sentrum av Oslo, nærmere bestemt i den ærverdige Østbanehallen, ligger Fjøla. Her går det tradisjonelle og moderne hånd i hånd, og på menyen finner du både norske klassikere og kreative retter med en moderne tvist.

Fjøla er det perfekte stedet når du trenger en pause fra byens kjas og mas. I de vakre lokalene på Østbanehallen hersker en avslappet og innbydende stemning, som gjør at man får lyst til å slå seg ned og nyte et godt måltid.

Menyen hos Fjøla byr på en rekke gode kjøttretter, blant annet signaturburgeren Fjølaburger, braiserte oksekjaker og norsk spekemat. For ikke å glemme det aller viktigste: deres heeelt perfekt tilberedte entrecôte. Deres lekre og møre biff serveres med fløtegratinerte poterer, grønn salat og deilig, krydret chimichurri. Nam, sier vi bare.

Kan det bære Oslos beste biff?

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Moderne fransk hos Bølgen og Moi Tjuvholmen

Hos Bølgen og Moi kan du nyte deilige franske klassikere med en moderne vri, og menyen er basert på ferske, lokale råvarer.

Her får du en diggbar biff i form av den beste entrocoté, og den konkurrer om å være Oslos beste biff!

Tjuvholmens storstue fylles av glade gjester hele året for rask og god lunsjservering eller en middagsopplevelse fra det åpne kjøkkenet. Restauranten har en av Oslos flotteste uteserveringer med kveldssol fra lunsjtider til solen forsvinner ned i horisonten. Hos Bølgen & Moi serveres mat og vin i lokaler med kunst på veggene, og gjestene har utsikt både til den pulserende gågaten utenfor og sjøutsikt fra kanalen.

På menyen: Éntrecoté
Éntrecõte med champignon, spinat, sellerirotpuré,
skorsonnerotchips, Cafe de Paris smør og poteter

Pris: 485,-
Hvor: Tjuvholmen Allé 5, 0252 Oslo

You may also like...