Guide: Spis fra morgen til kveld i Oslo

thumb image

Den går kjapt, gjør den ikke? Altså, sommerferien.

Men på den lyse siden er det fortsatt tid til en liten roadtrip. Kanskje til Oslo?

I så fall, har DinnerBooking listet opp fire spisesteder for fire forskjellige måltid nedenfor. Og det hele kan nås på bare en dag i hovedstaden! Vi snakker frokost, lunsj, afternoon tea og middag. Sagt på en annen måte: her har du den ultimate «Spis fra morgen til kveld i Oslo»-guiden.

Frokost: Handwerk Botaniske

Det sies at dagen første måltid, er det viktigste. Det er dette måltidet som legger grunnlaget for resten av dagen, så her gjelder det å starte på en skikkelig bra måte!

Og starte skikkelig – det kan du gjøre hos Handwerk Botaniske. Her kan du drikke god kaffe og spise deilige, nybakte boller og brød av surdeig. Hver dag stiller kokken opp med påsmurte skiver og Andrea baker dagsferske kaker, steker sveler og en hel masse av annet digg til kaffen.

Med andre ord, hos Handwerk er du sikret å starte dagen på en eksemplarisk måte. Kommer du i en større gruppe, kan dere forhåndsbestille frokost. Nam!

 • Tøyensvele 42,-
 • Surdeigsboller, dagens utvalg 42,-
 • Kaker/muffins/scones 40,-/45,-

Åpningstider: kl. 10 – 17
Adresse: Sarsgate 1, 0562 Oslo

Book Handwerk Botaniske her ➤


Lunsj: Restaurant Haakon

Når frokosten har lagt seg og magen begynner å rumle igjen, så kan du fortsette ferden til restauranthybriden Restaurant Haakon.

Her får du kanskje Oslos mest innovative lunsjbuffet, hvor du kan betale via mobilen. Dette gjøres ved å gå inn på nettsiden til Haakon, scanne QR-koden innenfor døren og dermed er det bare å forsyne seg fra buffeten. Effektivt!

Selve lunsjbuffeten endres fra dag til dag og den lages alltid av rene, naturlige og gode råvarer. Mandager kan du få japansk izakaya, tirsdag er det vegetarmat, onsdager får du fisk, torsdag kjøtt, mens fredag er «kosefredag» med litt kraftigere mat. I tillegg finner du selvfølgelig et stort utvalg sideretter.

 • Lunsjbuffet 155,-

Buffeten fås fra kl. 11.00 – 13.30
Adresse: Haakon VII gate 2, 0161 Oslo

Book Haakon her ➤


Afternoon Tea: Lysebu Restaurant

Afternoon Tea er et britisk konsept som oppstod helt tilbake på 1840-tallet. Originalt startet det som et privat måltid mellom britiske fruer, for å holde sulten nede mellom lunsj og middag. I dag er det et elsket konsept og land verden over har adoptert idéen om rykende, varm te, scones med syltetøy, små snitter, kaker og søtbakst.

Skulle sulten snike seg innpå deg mellom lunsj og middag, kan du ta en tur ut til Lysebu Restaurant for nettopp dette – Afternoon Tea!

Her kan du nyte ettermiddagsroen på engelsk vis, til 275,- per person. Afternoon Tea hos Lysebu Restaurant består av:

 • Te/Le Palais Des Thés
 • Hjemmelagde scones med clotted cream og syltetøy
 • English sandwich 2 stk
 • Petit four 3 stk

Afternoon Tea fås fra kl. 14.30 – 16.30
(Må forhåndsbestilles enten på tlf: 21 51 10 20 eller e-post: booking@lysebu.no)
Adresse: Lysebuveien 12, 0790 Oslo

Book Lysebu her ➤


Middag: Arno Ristorante

Som en storartet avslutning på en dag fylt med matglede, kan du spise autentiske, italienske retter på Arno Ristorante.

Restauranten har en intim atmosfære i et lite og hyggelig lokale. Gjesteanmelderne roser restauranten, ikke bare for maten, men eierne gjør restaurantbesøket komplett! Det er nemlig tydelig at eierne er utrolig stolte over restauranten og det er vanskelig å ikke bli smittet av Susanna og Carlos smilende vesener.

Navnet på restauranten stammer fra Toscana. Kjente og kjære retter som pasta og risotto tilberedes på klassisk vis, og på menyen finner du også en rekke, deilige viner fra regionen.

På menyen finner du blant annet:

 • Primi: Ravioli al pomodoro, hjemmelaget ravioli fylt med kjøtt serveres med saus av friske tomater 205,-
 • Secondi: Tagliata ai funghi, grillet og skivet entrecôte servert på en bedd av rucola og toppet med stekt steinsopp 310,-
 • Pizza: Dante, tomat, fersk mozzarella, toscano skinke, rucola, parmesan 198,-
 • Dessert: Tiramisu 115,-

Åpningstider: tirsdag – lørdag kl. 16 – 23 (søndag kl. 16 – 22)
Adresse: Fredensborgveien 30B, 0177 Oslo 

Book Arno her ➤


Siste innlegg:

You may also like...