Oslo-Guide: De hotteste spisestedene i byen akkurat nå

thumb image
Foto: Listen to Baljit

Disse restaurantene i Oslo er på alles lepper om dagen, og det er ikke uten grunn. Kritikerroste, tidsriktige og eksotiske retter er å finne på disse smakfulle menyene.

Oslo byr på utallige av gode spisesteder. Her er fem av byens mest populære restauranter for øyeblikket.

Katla: Alt fra takoyaki til kamskjell

Oslo Katla restaurant
Foto: Katla (Anne Valeur)

Du har kanskje hørt om restauranten Pjoltergjest? Den nå nedlagte restauranten ble sett på som ett av landets beste. Dette er Atli Mar Yngvasons tidligere arbeidsplass. Yngvason har alltid laget mat han selv liker, og av de beste råvarer. Ofte inspirert fra hans mange reiser til land som Korea, Mexico og Thailand. Resultatet er retter som krysser latinamerikanske og asiatiske smaker med nordiske råvarer.

Katla har blitt en videreoverføring av det Yngvason gjorde på Pjoltergjest – men med større og høyere temperatur fra åpne vedfyrte griller.

Oslo Katla restaurant
Foto: Katla (Anne Valeur)

På kjøkkenet finner vi kokker fra alle mulige nasjoner. Dette gjenspeiles i menyen hvor man kan finne mat fra alle verdenshjørner, virkelig ALT fra takoyaki til kamskjell. Her kan du bestille en set-meny på hele åtte retter. Du kan også bare nyte en av rettene på deres à la carte meny med et glass rødvin, eller kanskje prøve ut en spicy margarita fra den helt unike margaritamenyen?  

Hvor: Universitetsgata 12

New Delhi: Autentisk mat fra Nord-India

Oslo New Delhi restaurant
Foto: New Delhi

Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate trengte den populære restauranten New Delhi å utvikle seg, og det ble litt av en suksess! I 2018 gjenåpnet de i nye, lyse og moderne lokaler på Tjuvholmen. Selv om lokalene er nyere, blir det fortsatt servert autentisk indisk mat, gjerne inspirert fra den nordindiske delstaten Punjab. Dette er hvor familien Singh kommer fra, som driver restauranten.

Oslo New Delhi restaurant
Foto: New Delhi

Her vil du finne retter med mye smak, krydder og friske grønnsaker! Menyen byr på noe for alle – når du bestiller en tradisjonell indisk rett, får du velge mellom fem styrkegrader, alt ettersom hvor sterk du liker maten. Samtidig finner man en bredt utvalg av nye og deilige retter inspirert fra det vestlige kjøkkenet. Et restaurantbesøk på New Delhi passer godt til både lunsj og middag.

Hvor: Tjuvholmen Alle 2

Basso Social: Fristende retter på italiensk vis

Oslo Basso Social restaurant
Foto: Basso Social

Basso åpnet for første gang opp dørene høsten 2017 i Århus, og har senere blitt ekspandert til København – og nå endelig til Oslo!

Oslo Basso Social restaurant
Foto: Basso Social

Menyen er sterkt inspirert av det italienske kjøkken, med en nordisk twist; vi bruker Nordens lekre råvarer når vi lar oss inspirere av den italienske matkultur.

Du finner også mange gode fristelser på Basso’s À la carte-meny, som Ricotta bestående av sprø potet krokett, fylt med fersk ricotta ost & stekt spinat, toppet med fersk sort trøffel. Sugen på pasta? Så skal du smake på Basso´s hjemmelagde ferske pasta.

Hvor: Storgata 10b

Izakaya: En skjult japansk perle

Oslo Izakaya restaurant
Foto: Izakaya

Bak en sidegate i St.Olavs Gate gjemmer det seg en liten japansk perle. Izakaya er en typisk “hole in the wall” restaurant, hvor du nærmest må vite om restauranten for å legge merke til den. Det kan derfor nesten se ut som om sjappa er stengt, men bak døra skjuler det seg en helt egen japansk verden.

Foto: Izakaya (@teaspiser)

Menyen består av 13 autentiske småretter, noe som gjør det ypperlig til å dele og smake seg rundt om de eksotiske rettene. Den varierende menyen byr på alt fra klassiske retter som dumplings, edamame og currysuppe til mer ukjente retter som sjøtang i eddik-dressing og shitake-sopp i ponzu-saus. Dette er virkelig en smaksopplevelse av de sjeldne!

Hvor? St.Olavs Gate 7

Listen to Baljit: Indisk street food-konsept

Oslo Listen to Baljit restaurant
Foto: Listen to Baljit

Også drevet av den velkjente Singh-familien, byr Listen to Baljit på et helt nytt og spennende street food-konsept. Inspirasjonen henter de fra klassiske indiske food trucks. I slutten av september fikk restauranten en ny sjefskokk, Harpreet Kaur Longani – og da kan lite gå galt!

Oslo Listen to Baljit restaurant
Foto: Listen to Baljit

Longani har en lang karriere bak seg som kokk, og er anerkjent for sin ekspertise innen indisk mat og har vært med på å videreutvikle det tradisjonelle indiske kjøkkenet. Elsker du indisk mat, gode drinker og street food? Her finner du alt på et sted!

Hvor: Frognerveien 1

LES OGSÅ:

Oslo-guide: Historiske spisesteder

Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo

Mer Sumo til folket: Restaurantkjeden har åpnet dørene i Bjørvika

You may also like...