thumb image

Oslo-Guide: Hotteste spisesteder akkurat nå

Disse restaurantene er på alles lepper om dagen, og det er ikke uten grunn! Kritikerroste, tidsriktige og eksotiske retter er å finne på disse smakfulle menyene. Her er tre av byens mest populære restauranter for øyeblikket.

Katla

Du har kanskje hørt om restauranten Pjoltergjest? Den nå nedlagte restauranten ble sett på som ett av landets beste. Dette er Atli Mar Yngvasons tidligere arbeidsplass, den gang lagde han mat han selv likte og av de beste råvarer – ofte asiatisk eller sør-amerikansk inspirert. Katla har blitt en videreoverføring av det Yngvason gjorde på Pjoltergjest – men med større og høyere temperatur fra åpne vedfyrte griller. På kjøkkenet finner vi kokker fra tre ulike nasjoner – Venezuela, Panama og Østerrike. Og på menyen kan man finne mat fra alle verdenshjørner, virkelig ALT fra takoyaki til kamskjell. Her kan du bestille en set-meny på hele åtte retter. Du kan også bare nyte en av rettene på deres à la carte meny med et glass rødvin, eller kanskje prøve ut en spicy margarita fra den helt unike margaritamenyen?  

Book Katla her! ➤

New Delhi

Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate, trengte den populære restauranten New Delhi å utvikle seg – og det ble litt av en suksess! I 2018 gjenåpnet de i nye, lyse og moderne lokaler på Tjuvholmen. Her blir det servert autentisk indisk mat, gjerne inspirert fra den nordindiske delstaten Punjab. Dette er hvor familien Singh kommer fra, som driver restauranten. Her vil du finne retter med mye smak, krydder og friske grønnsaker! Menyen byr på noe for alle – når du bestiller en tradisjonell indisk rett, får du velge mellom fem styrkegrader, alt ettersom hvor sterk du liker maten. I tillegg finner man en bredt utvalg av nye og deilige retter inspirert fra det vestlige kjøkkenet. Et restaurantbesøk på New Delhi passer godt til både lunsj og middag.

Book New Delhi her! ➤

Listen to Baljit

Også drevet av den velkjente Singh-familien, byr Listen to Baljit på et helt nytt og spennende street food-konsept. Inspirasjonen henter de fra klassiske indiske food trucks. I slutten av september fikk restauranten en ny sjefskokk, Harpreet Kaur Longani – og da kan lite gå galt! Longani har en lang karriere bak seg som kokk, og er anerkjent for sin ekspertise innen indisk mat og har vært med på å videreutvikle det tradisjonelle indiske kjøkkenet. Elsker du indisk mat, gode drinker og street food? Her finner du alt på et sted!

Book Listen to Baljit her! ➤

Du liker kanskje også...