Lofoten-restauranten som frister med uforglemmelige matopplevelser

thumb image

Lengter du etter en gastronomisk opplevelse nærliggende beundringsverdige landskaper? Da er Maren Anna et opplagt valg, og nå kan du endelig booke bord her via DinnerBooking!

Video: Andrius Kalvaitis

Maren Anna er navnet på restauranten i Lofoten hvor man kan lene seg tilbake, nyte tradisjonsrike måltid, samtidig som man trekker inn roen fra praktfulle fjell og havet som suser deilige melodier i bakgrunnen.

En perfekt destinasjon for enhver turgåer

Som gjest hos Maren Anna er man sikret en ordentlig, urnorsk matopplevelse i billedskjønne omgivelser. Spisestedet er blant annet nabo til paradisiske Hermannsdalstinden og Tindstinden. Så er man sulten etter å ha boltret seg rundt i lange, endeløse daler, er dette den perfekte sluttdestinasjon på reisen!

Her drømmer man seg bort i norske tradisjonsretter

I det man lar blikket vandre over menyen, kan man drømme seg bort til flere norske tradisjonsretter. Man kan for eksempel prøve seg på hovedretter av skrei, tørrfisk og hval. Lokale råvarer fra Lofoten brukes i all matlagingen og de serveres på tallerkenen som kulinariske kunstverk.

Hos Maren Anna har de også rikelig med drikkevarer, så er man tørst etter en lang fjelltur, kan man belønne seg med noe godt og kaldt i glasset her.

Mor, sønn og kjæreste sammen om restaurantdriften

Maren Anna er en deilig, familiedrevet restaurant. Bak de smakfulle rettene står kjøkkensjefen Tommi Bjørnsen, sønn av daglig leder, Anette Bjørnsen.

Tommi fikk tidlig smaken på mat. Karrieren hans på kjøkkenet begynte allerede da han var 14-15 år, da han startet med å skrelle poteter på morens restaurant.

Da han var 16 år, ble kokkelinja på videregående skole i Bodø det neste steget. Dette ble han raskt lei av, så da bar reisen videre til folkeskole i Buskerud. Her gikk det unge talentet fra å være elev til ansatt som kokk.

Ikke lenge etter dette, ble neste stopp Oslo hvor han begynte som kokkelærling på Le Benjamin. På dette tidspunktet, hadde Tommi for alvor bestemt seg for en karriere som kokk. Og med denne avgjørelsen, var han fast bestemt på å lære fra de beste i bransjen. Da fagbrevet var bestått hos Le Benjamin, gikk veien videre til Bacchus og Smalhans. Her gikk hverdagen hans ut på å servere syv retters gourmetmiddager. Det var retter som fikk femmere av restaurantanmelderne.

I 2017 vendte en kunnskapsrik og erfaren Tommi hjem til Sørvågen i Lofoten. Nok en gang, befant han seg på kjøkkenet på Maren Anna, men nå var han blitt kjøkkensjef! Med seg fra Oslo, hadde han kjæresten Sandra, som i dag er restaurantsjef.

Med både mor, sønn og kjæreste om restaurantdriften, skapes det en uimotståelig god stemning.

Dette er en matopplevelse du ikke vil gå glipp av – book bord via DinnerBooking i dag!

Book Maren Anna her ➤You may also like...