Oslo-guide: Nyt god mat og vårsol på uteservering

thumb image

Etter en laaang vinter er det på tide å finne fram solbrillene og feire at gradestokken kryper oppover, med god mat på tallerkenen, vårsol i fjeset – og kanskje årets første utepils? Vi guider deg til restauranter i Oslo med flott uteservering, hvor du både kan få tilfredsstilt ganen og magen, og ikke minst få fylt opp d-vitaminlageret.

Våren har virkelig latt vente på seg i år. Men nå har Kong Vinter endelig trukket seg tilbake, og latt den varmende sola få slippe til. Det lover godt for alle oss som har lengtet etter å nyte god mat på en solrik uteservering i hovedstaden.

VentiVenti

uteservering
Foto: VentiVenti

VentiVenti kan lokke med italiensk gastronomi og en uteservering med fantastisk fjordutsikt. Den italienske restauranten holder til på idylliske Tjuvholmen, bare et steinkast fra travle Aker Brygge. Her får du nydelig italiensk mat og førsteklasses vin, som du kan nyte mens du skuer ut over den speilblanke Oslofjorden.

Hos VentiVentier blir du tatt med på en kulinarisk reise langs den italienske kysten, og kan smake på retter som blander de beste ingrediensene fra Norge med den rike gastronomiske arven fra Italia. Den innholdsrike menyen byr på italienske klassikere som bruschetta, pasta, salater og diverse sjømat – bare for å nevne noen av deres mange lekre retter.

Restauranten serverer både lunsj og middag, og er det perfekte stedet for deg som ønsker å kose deg med italienske fristelser i vårsola.

Hvor: Standpromenaden 2

Bun’s Burger Bar

uteservering
Foto: Bun’s Burger Bar

Burger og pils i sola på en solrik utservering? Ja, takk! Hos Bun’s Burger Bar på Sørenga får du både saftige burgere, kalde øl og panoramautsikt over Barcode, Operaen og Havnelageret. Dette er med andre ord spisestedet for deg som ønsker å skjemme bort både smaksløkene og øynene.

Hos Bun’s Burger Bar får du den ultimate burgeropplevelsen med ekte amerikanske burgere, inspirert av lokale oppskrifter fra Texas. Burgerne lages for hånd av norsk høyrygg av høyeste kvalitet, og serveres på hjemmebakt brioche-hamburgerbrød og med knasende friske grønnsaker.

Burgerrestauranten har også et stort utvalg av småretter. Så her ligger alt til rette for en digg dag i sola.

Hvor: Sørengkaia 71

Politikern

uteservering
Foto: Politikern

Midt i  i hjertet av regjeringskvartalet på Youngstorget finner du Politikern. Restauranten med det passende navnet har nærmest legendestatus i Oslo, og den kan dessuten skilte med en virkelig stemningsfull uteservering. Så dette er et godt sted hvis du vil spise et velsmakende måltid og ta en kald pils i urbane omgivelser.

Politikern har eksistert siden 1850-årene, og her sitter historien i veggene. Stedet har vært vitne til flere historiske demonstrasjoner, og det hersker en helt spesiell stemning der inne, som virkelig er verdt å oppleve.

Restauranten kan i tillegg til en stor og solvendt uteservering, friste med en rikholdig og variert meny med fokus på gode, hjemmelagede retter. Med andre ord alt du trenger på en doven solskinnsdag i byen.

Hvor: Youngstorget 6, 0181 Oslo

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

uteservering
Foto: Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

På Solli Plass i Oslo finner du Cartel’s Latin American Kitchen & Bar. Bare navnet leder tankene hen på sydlige himmelstrøk og spennende smaker, og det er også akkurat det du får når du svinger innom denne latinamerikanske restauranten midt i hjertet av Oslo.

Cartel’s kombinerer amerikanske steakhouse-tradisjoner med latinamerikansk pasjon, ispedd en liten dæsj tex-mex. Menyen er allsidig og spennende, og fylt med alt fra fajitas og burgere til sjømat og biff.

Restauranten kan også friste med ikke mindre enn 49 forskjellige cocktails, som du kan nyte i solen på deres hyggelige uteservering.

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Paul’s Boutique & Bodega

uteservering
Foto: Paul’s Boutique & Bodega

Paul’s Boutique & Bodega er en bar og matbodega lokalisert i Folketeaterpassasjen på Youngstorget, midt i Oslo Sentrum. Her er det velsmakende småretter, digge drinks og god musikk som står på menyen.

I bodegaen får du servert de lekreste småretter, med forankring i den urbane kulturen som skapte den legendariske hip hop-baren. Paul’s har ekte amerikansk soul food på menyen, og du kan velge og vrake mellom et stort utvalg av virkelig smakfulle lunsj- og småretter, samt en stor og spennende drikkemeny.

Hvis været tillater det, foreslår vi at du slår deg ned på uteserveringen deres, og nyter stemningen og musikken med noe godt på tallerkenen, kaldt i glasset og solbriller på nesen.

Hvor: Storgata 21

You may also like...