Guide: Prøv fiskelykken på disse restaurantene

thumb image

Garantert napp!

Det er en varm sommerdag i juni, og du myser komfortabelt. Mellom fingrene dine hviler et duggfriskt glass hvitvin. Ned foran nesetippen din flyr en tallerken. Du suger inn den deilige duften, setter vinglasset ned på bordet og smiler til servitøren.

Gliset blir bredere når du titter ned på fisken som ligger foran deg. Du hugger tak i en bit med gaffelen og åpner munnen. Konsistensen er myk, og det lett krydrede kjøttet kiler smaksløkene. I flere minutter er du i himmelen.

Det kan være en fantastisk opplevelse å spise fisk på restaurant, men det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal gå. Derfor har vi kokt opp en guide til 5 steder i Oslo der du er garantert fiskelykke.

Dette er restaurantene vi mener du burde besøke for å spise fisk akkurat nå:

1. Bacchus Spiseri & Vinhus

Foto: Bacchus Spiseri

Foto: Bacchus Spiseri

Det er sesong for breiflabb, alias «sjødjevelen». Breiflabben var tidligere regnet som en ufisk på grunn av sitt avskyelige ytre, og fisken var forbundet med ulykke og styggedom.

I dag regnes breiflabben som en delikatesse, og du finner den på menyen hos mange norske restauranter

På folkekjære Bacchus Spiseri & Vinhus har de blikk for nordiske trender. Her baker de breiflabben i ovn og serverer den med kikerter, svartkål, sjøkrepsfond og fenikkelsalat. Pris: 250 kroner.

Hvor: Dronningens gate 27, 0154 Oslo

Book Bacchus her ➤

2. Fjøla

Foto: Fjøla

Foto: Fjøla

Det er ikke bare breiflabben og lyren som er i sesong nå. På Fjøla har de tatt inn lysing, og den langstrakte torskefisken med underbitt er utrolig god i sommermånedene.

Lysingen kan leve helt ned til 1000 meters dyp og holder for det meste til i Norskehavet og Nordsjøen.

På Fjøla pannesteker de lysingen og serverer den med sauter nykål, blåskjell, ristet blomkål og ovnsbakt svanepotet. Pris: 265 kroner.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo,

Book Fjøla her ➤

3. Pila

Foto: Pila

Foto: Pila

Pila ligger idyllisk til langs Akerselva. De er spesialister på kortreist mat, fisk inkludert. Nå står lysing på menyen.

Den bakes og serveres med grønnkål, bakt jordskokk, sylta agurk, gnocchi og skalldyrsaus. Pris: 235 kroner.

Kickstart kvelden med friterte torsketunger til forrett!

Hvor: Østre Elvebakke 7, 0182 Oslo

Book Pila her ➤

4. Gamle Raadhus

Foto: Gamle Raadhus

Foto: Gamle Raadhus

Gamle Raadhus er kjent for tradisjonell, norsk mat. Akkurat nå har de både breiflabb fra Mørekysten og lysing fra Trøndelag på menyen.

Men du kan også få makrell fra Skagerrak.

Makrellen er som kjent mye brukt med tomat, men på Gamle Raadhus løfter de makrellen opp til nye kulinariske høyder. Fisken serveres med agurksalat og rømmesaus. Pris: 210 kroner.

Hvor: Tollbugata 25, 0157 Oslo

Book Gamle Raadhus her ➤

5. Olympen

Foto: Olympen

Østkantens storstue kan anbefales hvis du har lyst på fisk. Olympen følger nøye med på hva som rører seg i den norske marka så vel som i sjøen. Store deler av menyen er skandinavisk.

For øyeblikket har de stekt pir på menyen. Pir er navnet på småmakrellen. På Olympen serveres den lille fisken med nykål, agurk, rømmesaus og nypotet. Pris: 225 kroner.

Hvor: Grønlandsleiret 15, 0190 Oslo

Book Olympen her ➤

You may also like...