Guide: På disse restaurantene spiser du godt før Sankthansfesten kan begynne

thumb image

Sankthansaften er forbundet med fest med venner og familie, men også god mat. Se hvor du og dine kan nyte et godt måltid før festlighetene kan begynne.

Fredag 23. juni er det Sankthansaften. Den sommerlige festkvelden kan feires på mange måter.

I Oslo og omegn bugner det av gode mat- og kulturtilbud denne kvelden. Vi har funnet frem til et knippe restauranter som ligger tett på de heteste arrangementene eller som arrangerer noe selv.

Forhåpentligvis titter også sola frem, og mange av restaurantene på listen har en fantastisk uteservering.

Stor feiring på Tjuvholmen

Vend snuta mot Tjuvholmen hvis du og dine ønsker å oppleve et stort og fint bål denne kvelden. Bydelen i Oslo inviterer til stor fest med musikk, diverse aktiviteter og sankthansbål.

Bålet tennes 20.00. Før klokka når så langt kan dere spise et bedre måltid på en av de gode restaurantene på Tjuvholmen:

Seaside

Foto: Seaside

Nyåpnede Seaside fikk nylig en sterk femmer av Godt.no. Med sin fine beliggenhet innerst inne på Tjuvholmen kan dette bli en favoritt hos mange sushisultne nordmenn denne sommeren.

Her vil det ofte være fullt i sommermånedene.

Hvor: Lille Stranden 9, 0252 Oslo

Book Seaside her ➤

Døgnvill Tjuvholmen

Foto: Døgnvill Tjuvholmen

Rett rundt hjørnet for Seaside finner dere Døgnvill Burger. Burgerrestauranten har i en årrekke servert noen av de beste burgerne i hovedstaden, og sjappa er en favoritt hos mange av gjestene på DinnerBooking.

Hvor: Lille Stranden 10, 0252 Oslo

Book Døgnvill her ➤

Eataly

Foto: Eataly Ristorante

Fra noen av Oslos beste burgere til Norges beste, italienske pizza.  Pizzabaker Elio Corsi styrer på Eataly-kjøkkenet. Han har tidligere vunnet flere mesterskap, blant annet NM i pizza – sist i februar.

Hele menyen er italiensk, og dere kan velge i mange spennende retter fra det støvleformede landet. Eataly kan også friste med en solrik uteservering.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Book Eataly her ➤

Festivaler på Sankthansaften

Det arrangeres to store festivaler i hovedstaden på Sankthansaften. Her kommer et par tips til hvor dere kan spise mellom slagene:

Grefsenkollen

Foto: Gunnar Kopperud

På Grefsenkollen arrangeres Over Oslo fra 21. til 24. juni. På plakaten 23. juni finner du navn som The Waterboys, Sivert Høyem og Janove.

Hvis du ønsker en festivalopplevelse litt utenom det vanlige, kan du via OverOslo bestille «svært ettertraktede alternativer til bedrifter og vennegjenger som vil feire seg selv og sommeren litt ekstra under festivalen.»

Det er noen få ledige plasser fredag og lørdag, så her gjelder det å være kjapp på avtrekkeren!

Hvor: Grefsenkollveien 100, 0490 Oslo

For booking: Send en henvendelse til booking@grefsenkollen.no.

Kolonihagen Frogner

Foto: Kolonihagen Frogner

Hvis du og ditt følge befinner dere i nærheten av Vigelands-museet, vil dere kanskje komme til å høre lyden fra internasjonale artister som Solange og game storheter som Arve Tellefsen.

Begge spiller konserter på festivalen Piknik i Parken 23. juni.

Kolonihagen Frogner ligger en ti minutters spasertur unna festivalen, og det økologiske spisestedet har mange friske og sommerlige retter på menyen.

Restauranten er kjent for sin fantastiske uteservering, og dette er et fint sted å starte kvelden.

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Book Kolonihagen Frogner her ➤

Grilling og DJing i Bærum

Det finnes også gode alternativer for deg som befinner deg litt utenfor Oslo eller bare har lyst på et avbrekk fra byens larm og leven.

Værtshuset Bærum Verk

Foto: Værtshuset Bærums Verk

På Værtshuset Bærums Verk er tradisjoner viktig, og i år som i fjor inviterer restauranten til grilling og dans i den idylliske Værtshushagen.

For 650 kroner får du fordrink, stor grillbuffet, dessert og kaffe. Det vil også spilles opp til dans i den trivelige hagen.

Hvor: Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk

For booking: Bindende påmelding til Værtshuset 67800200 eller post@vaertshusetbaerum.no

Strand Restaurant

Foto: Strand Restaurant

Ønsker du å roe helt ned på Sankthansaften kan det anbefales å ta turen til Strand i Stabekk, en 15 minutters kjøretur fra Oslos kjas og mas.

Restauranten varter opp med grilling på terrassen, og med kort vei til brygga er det gode muligheter for å ta et bad. Du kan også legge til langs bryggekanten hvis du kommer med båt.

DJ Olle Abstract sørger for musikken denne kvelden.

Hvor: Strandalleen 48, 1368 Stabekk

You may also like...