Spis billig i vinterferien i Oslo!

thumb image

Bli med på en smakfull vinterferie i Oslo! Fra 19. til 25. februar inviteres du til å bli med på Vinterfest 2024 – en uke dedikert til å utforske de herligste restauranter. Spis billig i Oslo i vinterferien!

Her kan du spise deg billig gjennom Oslo fra Tjuvholmen, via Frogner, til St.Hanshaugen og videre til Tøyen. Det er et begrenset antall plasser, så vær rask dersom du vil benytte deg av dette tilbudet.

EIK Servering har gjennom mange år arrangert høst- og vinterfest med en rekke tilbud på deres restauranter, og tanken bak matfesten er å gi de som blir igjen i Oslo i skoleferie-ukene et godt måltid for en rimeligere penge.

Nå er alt klart for Vinterfest 2024! I uke åtte har en drøss Oslo-restauranter helt egne tilbud og skreddersydde menyer. Her er det førstemann til mølla, så sikre deg en plass på din foretrukne restaurant snarest!

Nedenfor finner du oversikt over menyer og lenker til booking. Vær oppmerksom på at tilbudet kun er tilgjengelig mellom 19. til 25. februar.

Spis billig i Oslo i vinterferien!

Katla: Elegant fusion

Siden 2018 har Katla satt Tullinløkka på kartet, i et lyst og luftig hjørnelokale, hvor du kan sette deg tilbake og nyt utsikten fra et hektisk restaurantmiljø med høy temperatur fra sin åpne grill og steinovn. Atli Mar Yngvasson forlenger smaksopplevelsene fra velrennomerte Pjoltergeist ved å kombinere smaker fra ulike land i samme rett, og hans reiser til land som Korea, Thailand og Mexico skaper retter som krysser latinamerikanske og asiatiske smaker med nordiske råvarer. 

Vinterfest-meny:

Piementos de padrnos
Takoyaki
Reker med surdeigsbrød
Uer med nam-jim og sticky rice
Sjokolade-ganache og kokos-sorbet

Pris: 695,-
Hvor: Universitetsgata 12, 0164 Oslo

Hrimnir Ramen: Raust, varmt og smakfullt

Stedet som er kjent for byens beste ramen – som enkelt sagt er en romslig bolle med kraftsuppe tilsmakt med umamisauser, ulike toppinger og hvetenudler. Hrimnir fokuserer på råvarer av topp kvalitet og har et variert utvalg av Ramen som endres gjennom sesongens tider. Kjøkkenet har røtter i Japanske tradisjoner der presisjon og smak er det aller viktigste, med nøysomme teknikker, og de unike smakene bygges lagvis med en rekke hjemmelagde sauser, ferments, krydder og oljer. Dette kombineres med en nordisk tilnærming med lokale og bæredyktig råvarer.

Hrimnir er en nabolagsrestaurant hvor du kan komme for en rask bolle ramen på vei hjem fra jobb eller før du skal videre på noe annet, samt et sted hvor du kan komme med dine venner og kjære for en kveld med god mat og drikke i den beste atmosfæren. Hrímnir er et sted hvor du skal kunne komme som du er, ha det gøy og bli tatt godt vare på. Hrimnir er raust, varmt og smakfullt.

Vinterfest-meny:

Kimchii
Valgfri ramen
Tinnved shave ice, yoghurtkrem og sort sesamkjeks

Pris: 395,-
Hvor: Maridalsveien 9a, 0178 Oslo

The Golden Chimp: Byens dumplingfavoritt

Siden åpningen i 2017 har TGC befestet sin posisjon som en av Oslos beste dumplingsrestauranter. The Golden Chimp leker med asiatiske tradisjoner og jobber kontinuerlig med videreutvikling av sine dumplingsfavoritter samtidig som man finner nye klassiskere som kongekrabbedumplings, Xian long bo og Char sui dumplings. Dette er et sted hvor man opplever japansk og kinesisk kultur gjennom mat, drikke, musikk og atmosfære, der konseptet er avslappet, mens menyen bevarer de rene asiatiske smakene.

Her er det ingen hvite duker på bordene. Golden Chimp er en restaurant som ikke tar seg selv høytidelig!

Vinterfest-meny:

Skrei sashimi i yuzu og urter
Kongekrabbe dumpling og chilibeef dumpling,
Kushiyaki på slakterbiff, kimchi og agurksalat, ris, egg og friske urter
Machamarengs med mangois og syltet ingefær

Bølgen og Moi Tjuvholmen: Moderne fransk

Hos Bølgen og Moi kan du nyte deilige franske klassikere med en moderne vri, og menyen er basert på ferske, lokale råvarer, og de fleste rettene er laget med sjømat. Du kan for eksempel prøve moules frites eller bouillabaisse. Tjuvholmens storstue fylles av glade gjester hele året for rask og god lunsjservering eller en middagsopplevelse fra det åpne kjøkkenet. Restauranten har en av Oslos flotteste uteserveringer med kveldssol fra lunsjtider til solen forsvinner ned i horisonten. Hos Bølgen & Moi serveres mat og vin i lokaler med kunst på veggene, og gjestene har utsikt både til den pulserende gågaten utenfor og sjøutsikt fra kanalen.

Vinterfest-meny:

Laksetartar med urtemajones, crumble og sesam-marinade. 
Svinenakke med selleri- og spinatpuré, skorsonnerot, grillet vårløk, peppersaus og ovnsbakte poteter.
Vår egen Crème Caramel med friske bær og hjemmelaget krem.

Pris: 495,-
Hvor: Tjuvholmen Allé 5, 0252 Oslo


Opland Burger & Steak: Åpen grill

Opland Burger & Steak finner du i 2. etasje i supersentrale Østbanehallen, i rolige omgivelser, tilbaketrukket fra hverdagsrushet utenfor. Her kan du nyte et herlig måltid rett fra grillen, og herlige cocktails fra den enorme baren i 1. etasje. I hovedrestauranten er det en åpen kjøkkenløsning som gjør at gjestene kan se det dyktige kjøkkenmannskapet jobbe. Dette skaper en organisk følelse, topp spiseopplevelsen og skikkelig hyggelig stemning. Her finner du alltid en velfylt meny som passer perfekt for dere som skal møtes for en kort matbit, er på vei videre eller som skal holde en middag med sammen kollegaer og venner eller familie.

Vinterfest-meny:

Lammeskank – Langtidskokt lam servert med potetmos, stekt grønnkål, stekt artisjokk og lammesjy.
Ostekake – servert med vaniljeis, frukt, hvit sjokolade

Pris: 369,-
Hvor: Østbanehallen, 0154 Oslo

Hitchhiker restaurant: Folkelig gourmet

I 2016 ble Hitchhiker kåret til årets nykommer av magasinet Osloby. Det ser kanskje ikke ut som en restaurant fra utsiden, og det er heller ikke så rart. Bygget huset tidligere Gamle Christiania Sparebank, men nå har lukten av penger blitt byttet ut med duften av kultur og mat.

Det er ingen enkel oppgave å skille begrepet «gastronomi» fra det stilrene og pertentlige, men det er nettopp det man gjør i denne folkelige gourmetrestauranten. Rettene som serveres er laget av gode, norske råvarer. Det er ingen hvite dukker på bordene, og du er pent nødt til å helle vin og vann selv, og hvor restauranten har et uformelt og avslappet preg. Mannskapet bak har mange år på baken i bransjen, og består av de anerkjente kokkene Anders Braathen, Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Even Ramsvik.

Vinterfest-meny:

Thai fruktsalat med andebryst.
Bao buns med hel krabbe og sitrongress-majones.
Frityrstekt svinekjøtt wontons med curry-kremost dip.
Okonomiyaki med reker og osaka-ketchup.

Pris: 695,-
Hvor: Øvre slottsgate 3, 0457 Oslo

El Brutus

I et hjørnelokale i Eiriks gate 2 på Tøyen i Oslo finner du Brutus. En restaurant og vinbar, med en litt atypisk beliggenhet og et lokale med sjel.

Siden 2018 har Brutus servert en kompromissløs meny med utgangspunkt i teknikkene til deres Islandske kokk Arnar Jakob Gudmundson. Den nordiske-menyen skaper en eksemplarisk matopplevelse for alle som tar turen innom den uformelle restauranten Brutus, og råvarene er ofte lokalt forankret og sporbare med en hovedtyngde på grønnsaker som er konservert i form av blant annet fermentering og gamle skikker. Vinlisten er fyldig med en referanse til det naturlige, med Brutus eget importselskap «Mousy wine» som også produserer egen sider uten tilsetninger og kun naturlig gjæring fra epler, pærer og annen frukt.

Vinterfest-meny:

Torrija
Croquetas
Patatas rotasChurrasco (ribs)
Torrija ( desert) 

Pris: 595,-
Hvor: Eiriks gate 2 B

Smalhans

Smalhans er St.Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant, som fokuserer på deleretter, naturvin og et stort utvalg av øl siden åpningen i 2012. Dette gjør spisestedet til en perfekt møteplass for de fleste aldersgrupper og anledninger. Smalhans betyr «knapp levemåte» og var inspirasjonen til hvordan Smalhans ble til. 

Det betyr å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, utnytte råvarene til det fulle og rett og slett se verdien i noe som andre ser på som verdiløst. Smalhans elsker å finne nye måter å bruke naturens vakre produkter på, og på denne måten holde seg relevante. I 2015 ga Michelin-guiden Smalhans utmerkelsen «Bib Gourmand» som står for å servere gode og smaksrike opplevelser til en billig penge.

Spis billig i Oslo i vinterferien hos Smalhans!

Vinterfest-meny:

Forrett: Slaktebifftartar med tangmajo og rugbrød.
Hovedrett: Skrei med dashi, urtesalat, kremetkål og perlepotet.
Dessert: Posjert kvede med krydderkake, kardemommeskum og kjørvel.

Pris: 495,-
Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Sagene Lunsjbar

Sagene lunsjbar er en hjemmekoselig bistro med masse historie i veggene, hvor det er herlig stemning og masse god mat og drikke og bydelens naturlige samlingssted. Det sagnomsuste huset på hjørnet i Maridalsveien har en historie som kan spores helt tilbake til 1855, noe som gjør det til Oslos nest eldste serveringssted. Selve Sagene lunsjbar ble stiftet i 1953 og var den gang å regne som en brun café, og har gjennom årene har stedet vært gjennom en transformasjon til det den er i dag, en restaurant og bar av den finere sorten.

Vinterfest-meny:

Forrett: Chevre salat eller blomkål og purresuppe.
Hovedrett: Bakt torsk med brokkoli, potet og maissaus.
Dessert: Hjemmelaget Crème Brûlée, serveres med dagens is eller hjemmelaget ostekake med jordbærsaus og friske jordbær.

Pris: 395,-
Hvor: Maridalsveien 153, 0461 Oslo

Bli med på Vinterfest 2024 – spis billig i Oslo i vinterferien!

You may also like...