Dette er de ti beste restaurantene i Norge akkurat nå!

thumb image

I mars har det kommet seg inn hele fire nykommere på topplisten over de ti mest populære restaurantene i Norge akkurat nå. Sjekk listen og finn inspirasjon til ditt neste restaurantbesøk.

På DinnerBooking kan alle gjester gå inn og anmelde sine restaurant-besøk med en vurdering fra 1 til 6 stjerner. Restaurant-portalen har etablert seg som en “Nordens Michelin-guide» drevet fremover av folket selv! Ved å svare på spørsmål om maten, servicen, stemningen og opplevelsen kan gjestene hjelpe andre matelskere med å finne sitt nye favorittsted.  

Her gir vi deg de 10 beste restaurantene i Norge per dags dato!

10. Bar Amour, Oslo

«Don’t let love interfere with your appetite. It never does with mine.» Med dette velvalgte sitatet fra den engelske forfatteren Anthony Trollope, introduserer Bar Amour sitt restaurantkonsept. Her er det kjærligheten til maten som er i sentrum.

Du finner Bar Amour sentralt i Oslo, i etasjen over den populære pizzarestauranten, Tranen, som er en del av Lofthus Samvirkerlag. Men i andre etasje er det ikke pizza, men portugisisk som står på menyen. Restauranten kan nemlig lokke med en spennende tasting-meny, inspirert av det portugisiske kjøkken – og tilsatt en dæsj afrikanske og asiatiske smaker.

Rettene lages på det beste av norske råvarer, og resultatet er virkelig verdt turen. Gjestene trekker også frem den stemningsfulle musikken i lokalet!

Karakter: 5.59
Adresse: Waldemar Thranes gate 70, 0173 Oslo

9. Franks, Oslo

Franks ligger i Fredensborg i Oslo, og er en restaurant, bar og jazzscene inspirert av New Orleans. På menyen er retter som maisbrød med honningsmør, panisse med garam masala & ricotta, og fisk i Cajun smørsaus. Restaurantsjef er Hans Wagner, også kjent fra det legendariske Oslo-bandet Frank Znort Quartet!

Gjestene trekker frem hyggelig vertskap, atmosfære, og kunnskapsrike servitører når de har anmeldt Franks. Ta turen du også!

Karakter: 5.59
Adresse: Fredensborgveien 13B, 0177 Oslo

8. Lofthus samvirkelag Damplassen, Oslo

Opplev den unike pizzaen som har fått hele Oslo til å snakke, hos Lofthus Samvirkerlag på idylliske Damplassen. Denne nabolagsrestauranten tilbyr ikke bare en prisbelønt pizzameny, men også en sjarmerende atmosfære både inne og ute. Når solen stråler, kan du nyte ditt måltid på en av byens mest innbydende uteserveringer.

Med en steinovn som hjertet av kjøkkenet, serveres pizzaer som kombinerer håndverk med de beste råvarene – fra reinsdyrcarpaccio til trøffelsalami. Her er det noe for enhver smak, inkludert spennende vegetariske valg.

Lofthus Samvirkerlag er mer enn bare mat; det er en opplevelse plassert i et flott gammelt teglsteinshus omgitt av Ullevål Hagebys rolige nabolag. Perfekt for en hyggelig søndagstur eller en spontan lunsj i solen.

Siden 2010 har Lofthus Samvirkerlag forpliktet seg til å bruke de aller beste, ofte lokale, råvarene, noe som virkelig kan smakes i hver bit. For en minneverdig matopplevelse med fokus på kvalitet og smak, legg turen innom Lofthus Samvirkerlag. Buon appetito – her venter en smaksopplevelse du sent vil glemme!

Karakter: 5.66
Adresse: Damplassen 2, 0852 Oslo

7. Værtshuset Bærums Verk, Bærum

Oppdag Norges eldste spisested, Værtshuset Bærums Verk, beliggende idyllisk ved elven Lomma i et sjarmerende rødt hus på Værtshusveien 10 i Bærum. Bare en kort kjøretur fra Oslo, venter en kulinarisk reise gjennom norsk matkultur, drevet av lidenskapen til ekteparet Ulla og Robert Laycock.

Her tilbys et utvalg av gourmetretter til lunsj og middag, sammensatt av de fineste råvarer, fra kremet kongekrabbesuppe og elgcarpaccio til luksuriøse hovedretter som posjert torsk og rosastekt reinsdyrsfilet.

Ved hvert besøk blir du møtt med en varm velkomst, som en venn av huset, og invitert til å nyte matretter som bærer historie og tradisjon i seg. Med stor kunnskap om både maten og husets historie, sikrer vårt team at du ikke bare får en utsøkt matopplevelse, men også en lærerik en.
 
Karakter: 5.69
Adresse: Værtshusveien 10, 1353 BÆRUMS VERK

6. Hildr, Tromsø

Denne familiebedriften, som tidligere var Tante Ingers Tehus, har etablert seg som et av byens fremste spisesteder, bevist ved en pallplassering i iTromsøs kåring i 2016. Hildr byr på en dynamisk meny som endres med årstidene og kokkens inspirasjon. Restauranten serverer alt fra danske-inspirerte sandwicher til tradisjonell husmannskost og elegante drinker, med fokus på kvalitet og gode råvarer.

Fra kl. 18.00 åpnes dørene for en 5-retters meny som spenner fra tradisjonsrike til kontinentale retter. I baren finner du deres signatur, HFC (Hildr fried chicken), og i loungestuen oppe tilbys snacks og drinker. Hildrs innredning reflekterer en forkjærlighet for litteratur, med en bar designet for å minne om et bibliotek, og skaper en unik atmosfære.

Om sommeren utvider Hildr med uteservering, komplett med pizza, grill og cocktailbar, perfekt for å nyte de lange lyse kveldene. Hildr står som et bevis på at lidenskap og drømmer kan transformere og berike et lokalsamfunn med unike matopplevelser.

Karakter: 5.69
Adresse: Skippergata 11, 9008 Tromsø

5. Marlenes Bistro, Kongsberg

Marlenes Bistro er en uformell bistro som holder til i koselige lokaler i Kongsberg, som ønsker deg velkommen innom til hjemmelaget mat laget på gode råvarer, og frister med deres spennende og varierte vinkart. Marlenes er et resultat av matglede og kjærlighet til de gode, norske råvarene. Menyen skifter etter hvilke råvarer som er i sesong, og hos Marlenes Bistro har de en særlig kjærlighet til ingrediensene de kan hente i den norske natur og fra norske produsenter.  

Marlenes Bistro har dessuten en stor hage som kan benyttes i sommerhalvåret. Hagen skaper den perfekte rammen for måltidet ditt – uansett om du skal arrangere et selskap eller bare møte vennene for en matbit. 
 
Karakter: 5.70
Adresse: Nymoens Skrågate 2, 3611 Kongsberg

4. À L’aise, Oslo

Franskinspirerte À L’aise i Oslo byr på moderne eleganse og fine dining i Michelin-klassen. Det elegante spisestedet ligger rett rundt hjørnet for Majorstuen, og har siden åpningen i 2017 invitert gjester innenfor til en kveld utenom det vanlige. . 

Den anerkjente danske kjøkkensjefen, Ulrik Jepsen, står bak À L’aise. Han har tidligere jobbet som souschef på høyt anerkjente restauranter som Michelin-kronede Søllerød Kro i Holte, Kokkeriet i København og den fasjonable Michelin-restauranten på Hotel D’Angleterre i den danske hovedstaden. 

Så det sier seg selv at maten hos À L’aise er intet mindre enn førsteklasses. Menyen forandrer seg gjennom året og følger sesongene, men er alltid skreddersydd til fingerspissene og full av spennende og ytterst velsmakende overraskelser.  

Hvis du ønsker å skjemme bort deg selv med en helaften hos À L’aise, skal du huske å bestille bord noen dager i forveien, da dette er et svært populært sted. 
 
Karakter: 5.70
Adresse: Essendropsgate 6, 0368 Oslo 

3. Villa Sandvigen, Svartskog

I vakre Svartskog finner du en restaurantperle fra 1859. Villa Sandvigen kan lokke med både naturskjønn beliggenhet og mat i absolutt toppklasse.

Villa Sandvigen ligger langs Gamle Mossevei, bare 15 minutter fra Oslo Sentrum. Restauranten holder til i et nydelig gammelt trehus, som ligger idyllisk til helt nede ved vannkanten til Gjersjøen.

Restauranten er også omgranset av skog, så et besøk på Villa Sandvigen er med andre ord perfekt å kombinere med en skogstur i Svartskogen eller en dukkert i den store innsjøen.

Fristende og variert meny er noe av det som kjennetegner maten ifølge gjestene!

Karakter: 5.72
Adresse: Gamle Mossevei 65, 1420 Svartskog

2. Restaurant SÖL, Stavanger

Restaurant SÖL tilbyr en unik matopplevelse med et fokus på nordisk inspirerte, rene retter med grønnsaker i hovedrollen, samt et utvalg av naturvin og lokale drikkevarer.

SÖL ble startet i 2018 og nå står Nayana og Claes i spissen for denne innovative perlen. Med inspirasjon hentet fra den nordiske tangtypen söl, symboliserer restaurantens navn dens engasjement for bærekraftighet og kvalitet. SÖL skiller seg ut med sin avslappede atmosfære og en meny som setter grønnsaker i sentrum av opplevelsen, støttet av sesongvarierende retter og drikkevarer fra egenproduksjon og lokale mikrobryggerier.

Den tilbyr en sjeldent avslappet service hvor tradisjonelle roller mellom kokk og servitør er opphevet, og vektlegger direkte interaksjon med gjestene for en mer personlig og minneverdig opplevelse.

Karakter: 5.74
Adresse: Hetlandsgata 6, 4013 Stavanger

1. Umami, Harstad

På førsteplass finner vi en perle i nord! Umami ble kåret til Nord-Norges beste restaurant i 2017 av The White Guide Nordic, og har bare blitt bedre og bedre!  

Umami, også kjent som den femte smakssans, ble oppdaget for vel hundre år siden, og er «lillebroren» til smakene søtt, salt, surt og bittert. Ordet betyr velsmakende og lekker på japansk, og det er nettopp det som er ønsket at maten skal være. Den skal smake fantastisk, samt være en fryd for øyet. 

Deres hovedprioritet er å bringe unike kvaliteter og smaker av ingredienser sammen på best mulig måte, uten å tilfløye for mye annet i mixen. Når smakene kombineres med deres artistiske uttrykk og design, blir rettene en fryd for øyet og en ny opplevelse for ganen. Umami har på denne måten klart å introdusere en ny smak til Harstads unike «gourmet-landskap». 
 
Ifølge gjestene er restauranten alene god nok grunn til å besøke Harstad!  
 
Karakter: 5.88
Adresse: Hans Egedes gate 12, 9405 Harstad 

You may also like...