50.000 gjester har stemt! Her er de ti beste restaurantene i Norge i 2023

thumb image
Vi skal til Telemark for å finne årets beste norske restaurant!

Nesten 50 000 gjester som har lagt igjen sin anmeldelse på DinnerBooking tar ikke feil! Dette er de ti beste restaurantene i Norge i 2023. Les listen og finn inspirasjon til ditt neste restaurantbesøk

På DinnerBooking kan alle gjester gå inn og anmelde sine restaurant-besøk med en vurdering fra 1 til 6 stjerner. Restaurant-portalen har etablert seg som en “Nordens Michelin-guide» drevet fremover av folket selv! Ved å svare på spørsmål om maten, servicen, stemningen og opplevelsen kan gjestene hjelpe andre matelskere med å finne sitt nye favorittsted.  

Vi har nå dykket ned i materien og laget en liste over de restaurantene som fikk høyest score i 2023! Her finner man alt fra autentisk og røff fjellmat i Telemark, til artistisk gourmet i Harstad og noen perler i hovedstaden. 

Her gir vi deg de 10 beste restaurantene i Norge!

10. The Zip, Stavanger

På Stadionparken, midt i koselige Hinna Park, ligger Zip 4020. Det er ingen tilfeldighet at navnet inneholder bydelens postnummer, for denne kule vin- og ølbaren oser av kjærlighet til lokalsamfunnet. Her kan du nyte utsøkt drikke og kortreiste matvarer, og suge til deg den unike og avslappede stemningen.

The Zip er stedet som forener folket og nabolaget i Jåttåvågen. En lokal og gjestfri møteplass hvor menyen er i toppklasse og terskelen for å komme i snakk med folk er lav. Et sted hvor alle føler seg velkomne, og hvor du også garantert vil trives.  
 
Og det er det mange som allerede har gjort, for The Zip er DinnerBookings 10. mest populære restaurant i 2023!  
 
Karakter: 5.56
Adresse: Jåttåvågveien 7, 4020 Stavanger

9. Franks, Oslo

Franks ligger i Fredensborg i Oslo, og er en restaurant, bar og jazzscene inspirert av New Orleans. På menyen er retter som maisbrød med honningsmør, panisse med garam masala & ricotta, og fisk i Cajun smørsaus. Restaurantsjef er Hans Wagner, også kjent fra det legendariske Oslo-bandet Frank Znort Quartet!

Gjestene trekker frem hyggelig vertskap, atmosfære, og kunnskapsrike servitører når de har anmeldt Franks. Ta turen du også!

Karakter: 5.57
Adresse: Fredensborgveien 13B, 0177 Oslo

8. Bar Amour, Oslo

«Don’t let love interfere with your appetite. It never does with mine.» Med dette velvalgte sitatet fra den engelske forfatteren Anthony Trollope, introduserer Bar Amour sitt restaurantkonsept. Her er det kjærligheten til maten som er i sentrum.

Du finner Bar Amour sentralt i Oslo, i etasjen over den populære pizzarestauranten, Tranen, som er en del av Lofthus Samvirkerlag. Men i andre etasje er det ikke pizza, men portugisisk som står på menyen. Restauranten kan nemlig lokke med en spennende tasting-meny, inspirert av det portugisiske kjøkken – og tilsatt en dæsj afrikanske og asiatiske smaker.

Rettene lages på det beste av norske råvarer, og resultatet er virkelig verdt turen. Gjestene trekker også frem den stemningsfulle musikken i lokalet!

Karakter: 5.58
Adresse: Waldemar Thranes gate 70, 0173 Oslo

7. Restaurant Selection, Oslo

Midt på fasjonable Frogner ligger en restaurantperle litt utenom det vanlige, hvor norsk matkultur møter det ypperste fra det asiatiske kjøkken. Så hvis du synes utsøkte fusjonretter og lekre cocktails i hyggelige omgivelser høres fristende ut, skal du besøke Selection. Vi tror ikke du bli skuffet!

Hos Selection er både stemningen og smakene i toppklasse. Her kan du oppleve hele smaksskalaen – fra surt, salt og bittert, til søtt og umami. Hos Selection blir du tatt med på en spennende gastronomisk rundreise til Asia og hjem igjen, med inspirasjon fra både Japan, Thailand, Vietnam, Indonesia og Kina. Menyen er full av kreative vrier på klassiske favoritter, og resultatet er de lekreste retter som ser like utsøkte ut som de smaker.

Ordet “profesjonelt” går igjen når gjestene har vurdert Selection og sender restauranten inn på topplisten over de beste norske restaurantene i 2023!

Karakter: 5.63
Adresse: Bygdøy allé 63C, 0266 Oslo

6. Villa Sandvigen, Svartskog

I vakre Svartskog finner du en restaurantperle fra 1859. Villa Sandvigen kan lokke med både naturskjønn beliggenhet og mat i absolutt toppklasse.

Villa Sandvigen ligger langs Gamle Mossevei, bare 15 minutter fra Oslo Sentrum. Restauranten holder til i et nydelig gammelt trehus, som ligger idyllisk til helt nede ved vannkanten til Gjersjøen.

Restauranten er også omgranset av skog, så et besøk på Villa Sandvigen er med andre ord perfekt å kombinere med en skogstur i Svartskogen eller en dukkert i den store innsjøen.

Fristende og variert meny er noe av det som kjennetegner maten ifølge gjestene!

Karakter: 5.63
Adresse: Gamle Mossevei 65, 1420 Svartskog

5. Vaffelbua – Café & Isbar, Sarpsborg

Vaffelbua – Café & Isbar er ikke bare det navnet tilsier! Etter oppstarten i 2020 har de nå utvidet og flyttet til nye lokaler i Kuls Hage, og er nå bli en fullverdig lunsj café med et bredere utvalg innen varmretter gjennom sesongen, nydelige desserter – og selvfølgelig er deres unike vafler fremdeles på menyen. Og det er ingen tvil om at gjestene har satt pris på forvandlingen, for de sender nemlig Vaffelbua i Sarpsborg opp på femteplass i kåringen over Norges beste restauranter!  
 
Karakter: 5.64
Adresse: Glengsgata 36, 1721 Sarpsborg 

4. Marlenes Bistro, Kongsberg

Marlenes Bistro er en uformell bistro som holder til i koselige lokaler i Kongsberg, som ønsker deg velkommen innom til hjemmelaget mat laget på gode råvarer, og frister med deres spennende og varierte vinkart. Marlenes er et resultat av matglede og kjærlighet til de gode, norske råvarene. Menyen skifter etter hvilke råvarer som er i sesong, og hos Marlenes Bistro har de en særlig kjærlighet til ingrediensene de kan hente i den norske natur og fra norske produsenter.  

Marlenes Bistro har dessuten en stor hage som kan benyttes i sommerhalvåret. Hagen skaper den perfekte rammen for måltidet ditt – uansett om du skal arrangere et selskap eller bare møte vennene for en matbit. 
 
Karakter: 5.66
Adresse: Nymoens Skrågate 2, 3611 Kongsberg

3. À L’aise, Oslo

Franskinspirerte À L’aise i Oslo byr på moderne eleganse og fine dining i Michelin-klassen. Det elegante spisestedet ligger rett rundt hjørnet for Majorstuen, og har siden åpningen i 2017 invitert gjester innenfor til en kveld utenom det vanlige. . 

Den anerkjente danske kjøkkensjefen, Ulrik Jepsen, står bak À L’aise. Han har tidligere jobbet som souschef på høyt anerkjente restauranter som Michelin-kronede Søllerød Kro i Holte, Kokkeriet i København og den fasjonable Michelin-restauranten på Hotel D’Angleterre i den danske hovedstaden. 

Så det sier seg selv at maten hos À L’aise er intet mindre enn førsteklasses. Menyen forandrer seg gjennom året og følger sesongene, men er alltid skreddersydd til fingerspissene og full av spennende og ytterst velsmakende overraskelser.  

Hvis du ønsker å skjemme bort deg selv med en helaften hos À L’aise, skal du huske å bestille bord noen dager i forveien, da dette er et svært populært sted. 
 
Karakter: 5.70 out of 286 reviews) 
Adresse: Essendropsgate 6, 0368 Oslo 

2. Umami, Harstad

Vi nærmer oss toppen i kåringen av de beste restaurantene i Norge, og på andreplass finner vi en perle i nord! Umami ble kåret til Nord-Norges beste restaurant i 2017 av The White Guide Nordic, og har bare blitt bedre og bedre!  

Umami, også kjent som den femte smakssans, ble oppdaget for vel hundre år siden, og er «lillebroren» til smakene søtt, salt, surt og bittert. Ordet betyr velsmakende og lekker på japansk, og det er nettopp det som er ønsket at maten skal være. Den skal smake fantastisk, samt være en fryd for øyet. 

Deres hovedprioritet er å bringe unike kvaliteter og smaker av ingredienser sammen på best mulig måte, uten å tilfløye for mye annet i mixen. Når smakene kombineres med deres artistiske uttrykk og design, blir rettene en fryd for øyet og en ny opplevelse for ganen. Umami har på denne måten klart å introdusere en ny smak til Harstads unike «gourmet-landskap». 
 
Ifølge gjestene er restauranten alene god nok grunn til å besøke Harstad!  
 
Karakter: 5.74
Adresse: Hans Egedes gate 12, 9405 Harstad 

1. Bjaaland Bygderestaurant, Morgedal

Trommevirvel! Vi er kommet frem til den restauranten gjestene på DinnerBooking.com har kåret til den beste norske restauranten i 2023!

Den lille bygderestauranten ble til etter at ekteparet Hellene og Thomas kjøpte det gamle Olav Bjaalandsmuseet i Morgedal, Telemark. Olav Olavsen Bjaaland var Morgedøl, Sydpolfarer og Skipioner – med andre ord en eventyrlysten og allsidig mann. Matkonseptet ved Bjaaland Bygderestaurant kan oppsummeres som mat og drikke med en historie om det å være knyttet til bygd, fjell og stølsdrift; røft, enkelt, ekte, klart, vilt og vakkert, med varm omsorg og dybde i smak og tekstur.

Hos BB har man valgt å senke skuldrene når det gjelder hvordan maten blir servert, slik at den minner om gjestfriheten man viser når man inviterer til middag hjemme hos seg selv. I nabolaget er identiteten til lokalmaten spesielt sterkt knyttet til stølsdrift, utmarksbeite og håndverket rundt bakst og produksjon av ost og melkeprodukter. I tillegg har den nære tilhørigheten til fjellet og naturens ressurser satt spor etter seg i Telemarks mattradisjon gjennom foredling av både bær, kjøtt og fisk.

“Perfekt, som alltid”, kommenterer en av gjestene. Og det er alle enige i!

Gratulerer med en vel fortjent førsteplass i kåringen av Norges 10 beste restauranter!

Karakter: 5.78
Adresse: Vårstaulvegen 1, 3848 Morgedal

You may also like...