TOPP 10 – De beste restaurantene i Norge hittil i 2022


Over halvparten av året har gått og flere tusen gjester har besøkt våre flotte restauranter i Norge, noe som er en ypperlig tid for en midtveisgjennomgang av DinnerBookings gjesteanmeldelser i 2022.

For å sikre god service, høy kvalitet og fantastiske gjesteopplevelser mottar alle som booker bord gjennom DinnerBooking et spørreskjema for å vurdere restauranten ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene.

Slik sikrer vi at anmeldelsene som ligger ute er av faktiske gjester hos restauranten.

DinnerBookings halvårsresultat for Topp 10 er inne. Over 1,465 gjester har rapportert om restaurantbesøk i 2022.

Finner du din favoritt blant Topp 10?

De ti beste var alle restauranter med en samlet score over 5,47 poeng.

1. Bjaaland Bygderestaurant

Førsteplassen i DinnerBookings Topp 10 for første halvår i 2022, går til den nordiske restauranten Bjaaland Bygderestaurant i Morgedal, med en score på 5,92. Og dette er velfortjent! Restauranten har vært en favoritt blant gjestene måned etter måned.

Restauranten drives av ekteparet Hellene og Thomas. Hellene kommer fra Tasmania i Australia og Thomas kommer fra Morgedal. Sammen har de bodd, jobbet og spist og drukker seg gjennom store deler av verden i snart 20 år.

Det skal så klart mer til enn et bereist par for å drifte en så suksessfull restaurant. Kanskje er det nettopp det at menneskene bak Bjaaland Bygderestaurant lever for en avslappet service, uten typiske restaurantregler.

Når kjøkkenet får lov til å bestemme tempoet maten serveres i, gjør det at middagsserveringen på Bjaaland Bygderestaurant flyter bedre for hele restauranten. Eller kanskje det skyldes ned nydelige menyen av røft, enkelt, ekte, klart, vilt og vakkert, med varm omsorg og dybde i smak og tekstur?

En ting er i alle fall sikkert, et besøk innom Bjaaland Bygderestaurant er et besøk verdt!

Hvor: Vårstaulvegen 1, 3848 Morgedal

2. Umami

beste restaurant norge
Foto: Umami

«Antagelig den beste restauranten nord for Trondheim. Kunne godt ha fått en Michelin-stjerne. Blide, hyggelige, profesjonelle og kunnskapsrike folk. God plass og ikke høyt lydnivå fra andre gjester. Kan ikke bli bedre. Kommer selvsagt igjen ved neste Harstadbesøk.»

Jørn besøgte Umami den 16. juni 2022

Det er kommer ikke som en overraskelse at Umami er den nest høyeste vurderte restaurantene blandt DinnerBookings gjester med en score på 5,77. Her finner du rike smaker, flotte kombinasjoner og lekre teksturer som smelter på tunga.

Med en bordbestilling hos Umami kan du velge mellom to ulike menyer: Sesongmeny og Vårt Univers. Sesongmenyen kommer i fem serveringer, mens Vårt Univers er en totalpakke som består av åtte serveringer.

Hvor: Hans Egedes Gate 12, 9405 Harstad

Top 10 beste gjesteanmeldte restaurantene for første halvår i 2022

  1. Bjaaland Bygderestaurant, Morgedal
  2. Umami, Harstad
  3. À L’aise, Oslo
  4. Værtshuset Bærums Verk, Bærums Verk
  5. Restaurant SÖL, Stavanger
  6. Marlenes Bistro/Skrågata, Kongsberg
  7. Hyde, Oslo
  8. Fokus Restaurant, Sandvika
  9. Hotel Brosundet, Ålesund
  10. Robust Bistro, Trondheim

You may also like...