Bringer raffinert sørstatsmat til Oslo

thumb image

I starten av mars åpnet restauranten Smokestack i Vikas nye, rebelske kulturhus Røverstaden. Restauranten har som mål å introdusere raffinert sørstatsmat, eller såkalt «new american fare», til Oslo.


– Jeg har savnet et sted i Oslo som serverer sørstatsmat på en litt mer raffinert måte, og slik oppsto Smokestack, sier Ann Sung-an Lee, initiativtaker og en av eierne bak Smokestack.

Restauranten har blitt en del av det nye kulturhuset i Vika, nemlig Røverstaden.  Huset rommer alt fra klubbscene til arbeidslokaler for forskjellige typer kunstnere. Det passer restaurantens profil perfekt, ifølge Ann.

– Vika har allerede mange fine restauranter, men vi har et litt røffere image. Derfor passer vi perfekt inn i Røverstaden, som på en måte er Oslo Kultushus’ «little bad sister», sier Ann.

Blanding av sørstatsmat og fine dining

Som eier av kokkekollektivet «The Core» har Ann tidligere startet opp andre kjære restauranter i Oslo, blant annet superpopulære «Koie Ramen» og «Way Down South». Sistnevnte er allerede en Oslo-favoritt når det gjelder sørstatsmat, med retter som fritert kylling, pulled pork og mac ‘n’ cheese på menyen.

Selv om Smokestack også har de klassiske sørstatsrettene på menyen, blir det ikke likt som på Way Down South.

– Mens det på Way Down South er fokus på store porsjoner med klassisk sørstatsmat, er det på Smokestack større rom for kreativitet og litt mer «fine dining», forklarer Ann.

Hun trekker frem tre av sine favorittretter fra menyen:

  • Truffle Mac ‘N’ Cheese
  • Beetroot Carpaccio with baby spinach, horseradish and homemade farmers cheese
  • Pork ribs with apple and blueberry glazed bbq sauce

LES OGSÅGuide: 8 spennende nykommere fra året som gikk
LES OGSÅ: Topp 10 i 2017: Disse spisestedene imponerte gjestene

Følger med på trendene i verden

For å beskrive Smokestack bruker hun ordene «designer-soul med en elegant southern sjarme». Mye av inspirasjonen er hentet fra den kjente restauranten «Husk» i Charleston, som er eksperter når det gjelder å blande klassisk sørstatsmat med fine dining.

– Vi vil jo følge med på trendene rundt omkring i verden, og vi så at ‘new american fare’ var noe som Oslo manglet, sier Ann.

Lokalet i Røverstaden gjenspeiler også denne blandingen mellom det klassiske og det elegante. Åpent kjøkken og tre-stoler i ulike fasonger og farger gir en hjemmekoselig sjarm, mens flotte fliser langs baren bærer preg av nyskapende eleganse.

Stor tro på konseptet

Ann mener det er på høy tid at Oslo får en slik restaurant som Smokestack.

– Noe lignende tilbud finnes jo ikke i byen. I hvert fall ikke som jeg er klar over, ler hun.

– Jeg har stor tro på konseptet vårt, og håper og tror at gjestene kommer til å elske det like mye som vi gjør, avslutter Ann.

 

Book Smokestack her ➤

 

 

Du liker kanskje også...