Kameratgjeng bak populær restaurant åpner syrisk matvogn

thumb image

Vil introdusere Tromsø for det østlige kjøkken.

– Det er så mange gode smaker og krydder fra Syria, sier restaurantsjef Gabriela Carlehed Jacobsen på Hildr.

I 2015 startet hun Hildr sammen med vennegjengen Håkon Arntsen, Bjørn Pettersen, Marius Carlehed Jacobsen og Thoralf Utsi. Den matglade kvintetten har ikke sett seg tilbake siden.  I februar 2016 åpnet kameratene burgerrestauranten Burgr, men ekspansjonen stopper ikke der.

17. mars løfter de sløret for den syriske matvognen Jalla.

Spennende syriske smaker

– Syrisk mat er nok litt ukjent for mange i Norge og her i Tromsø, men det østlige kjøkken har mye spennende å by på. Det er definitivt noe som kan slå godt an, sier Gabriela.

Jalla er del av prosjektet «Syria hjelper deg ut av tidsklemma». Syriske flyktninger vil hjelpe til med matlagingen og få en sjanse til å komme inn i samfunnet. Gabriela tror prosjektet vil gagne Tromsø.

– Jobb er ofte den beste måten å komme inn i et samfunn på. Det vil være en plattform for å bli kjent med folk, sier hun.

Matvognen vil dekoreres med street art og stå parkert utenfor henholdsvis kjøpesenteret Nerstranda tre dager i uken og sykehuset i Tromsø tre dager i uken.

Glade gjester

Hildr har i skrivende stund en sterk score på fem av seks stjerner totalt på DinnerBooking.com.

– Vi har fått noen stamgjester allerede, selv om vi bare har holdt på i to år, sier Gabriela fornøyd.

Hun tror suksessen til Hildr handler om at kjøkkenet byr gjestene på mange overraskelser.

– Vi skifter ofte meny, og det gjør at mange gjester vil komme tilbake og teste hva som er nytt. Jeg tror det gjør at mange er veldig nysgjerrige på hva som er på menyen. Det finnes ingenting som er satt, vi har mat fra mange forskjellige kulturer, og kokkene vrir på rettene som det passer dem.

 

Book Hildr her ➤

You may also like...