På toppen av Instagram-tronen

thumb image

Det å drive en vellykket restaurant i 2019 og sosiale media-kanalen Instagram går hånd i hånd. Gjengen bak Lava-restaurantene har forstått dette.

Toppfoto: Anne Valeur

Parallell-suksesshistorier

2010 skulle bli begynnelsen på to parallell-suksesshistorier. Dette var nemlig året verdensomspennende Instagram lanserte. Det var også året Tom Victor Gausdal og Stian Floer åpnet Strand Restaurant. En restaurant som utviklet seg til å bli det landskjente restaurantkonseptet Lava Oslo. I de senere år kom også de to dyktige kokkene Even Ramsvik og Anders Braathen inn i teamet, og i dag sitter de på hele 16 restauranter i Norge.

Folket elsker Instagram

I dag kan man sikkert fastslå at Instagram er en av verdens viktigste SoMe-kanaler. Med over 800 millioner aktive brukere, har dette sosiale nettverket og fotodelingstjenesten tatt verden med storm. I følge tallene fra Instagram selv, sjekker hele 500 millioner brukere for nye poster hver dag.

Unik kommunikasjonsmulighet

Som restaurantdriver, er det til ekstremt stor fordel å dra nytte av denne tjenesten. Med verktøy som Instagram-stories og livesendinger, har man en unik mulighet til å snakke til publikumet sitt. Her kan man høste vinning ved å bruke storytelling som et kommunikasjonsmiddel. Noe som er helt essensielt hvis man prøver på å skape profitable og følelsesmessige bånd til målgruppen sin.

– Veldig viktig å være aktiv

Noen som har skjønt dette er de fire mesterkokkene som står bak Lava-restaurantene. Det kommer nok heller ikke som en overraskelse at det er nettopp denne stjernegjengen som sitter på toppen av Instagram-tronen over norske restauranter.

-På et forretningsnivå er det veldig viktig å være aktiv, sier Anders Braathen (@hipstakokken).

Han påpeker fordelen med skape engasjement for eksempel ved bruk av Instagram-stories, men også helt enkelt ved å følge med på trender. Det å legge vekt på en personlig touch for kontoene gir også gode resultater.

-Det er et svært verdifullt redskap og desidert den beste markedsføringsmetoden å treffe kunder på, forteller Anders Braathen (@hipstakokken).

Videre understreker han hvor lønnsomt det er å skape sine egne kunder på akkurat denne plattformen og vil anbefale andre som ønsker å drive restaurant det samme. Lava-gjengen har brukt appen siden dag én, og han tenker at en del av suksessen de har oppnådd ligger i deres aktivitet på Instagram.

I skrivende stund, er dette Lavas mest populære Instagram-kontoer:

16t følgere –Smalhans

Book Smalhans her ➤

11.3t følgere – Hitchhiker

Book Hitchhiker her ➤

9.3t følgere – Strand Restaurant

Book Strand her ➤

5.8t følgere – Sentralen

Book Sentralen her ➤

5.5t følgere – Katla

Book Katla her ➤

3.9t følgere – Hrímnir Ramen

Book Hrímnir Ramen her ➤

3.1t føgere – Golden Chimp

Book Golden Chimp her ➤

You may also like...