Samler Norges beste kokker til kulinarisk fest i Karla Siverts’ ånd

thumb image

– Vi håper mange har lyst til å være med, sier initiativtaker Anders Braathen.

I fjor døde Karla Siverts av kreft, 29 år gammel. 11. juni vil noen av Norge beste kokker hedre hennes minne med arrangementet «Et bord for Karla». På Sentralen i Oslo vil de lage et festmåltid. Pengene vil uavkortet gå til Karlas Kokkelegat.

Anders Braathen er medeier i Smalhans og en av initiativtakerne til arrangementet. Han forteller at «Et bord for Karla» ble arrangert for første gang på Sentralen i fjor.

– Da var Karla veldig syk, men hun fikk oppleve middagen og konserten. Tanken var at Karla skulle få en behandling for de pengene, men det lot seg ikke gjøre, sier han.

I stedet har pengene blitt gjort om til et legat, hvorav 50.000 kroner vil deles ut til en ung, kvinnelig kokk hvert år. Karla var selv kokk på Smalhans, og det er etter hennes initiativ at legatet har blitt opprettet.

– Hvem som får stipendet vil annonseres på dagen, forteller Braathen.

Deler av pengene fra legatet vil også gis som økonomisk støtte til unge mennesker som har havnet i en vanskelig situasjon på grunn av alvorlig sykdom.

– Det er tøft å havne i en sånn situasjon. Vi ønsker å bidra med en pengesum så man kan få medisinsk hjelp eller lignende, sier Braathen.

Meny basert på Karlas oppskrifter

Nå håpet han at mange har lyst til å være med på arrangementet 11. Juni. Her vil noen av Norges beste kokker møtes, blant annet Heidi Bjerkan fra Credo i Trondheim, Christopher Haatuft fra Lysverket i Bergen og Eirik Strøm Lillebø fra Vaaghals i Oslo. De godt over 10 kokkene vil lage en meny basert på Karlas oppskrifter, og maten vil bli servert som Smalhans’ Krøsusmeny.

– Vi har lyst til å lage noe hyggelig. Det handler også om å lage et arrangement som samler folk i bransjen, sier han.

Han legger til at man denne kvelden også kan kjøpe en kokebok basert på Karlas retter fra Smalhans. Dessuten kan man oppleve konsert med jazzmusiker Bugge Wesseltoft.

– Jeg tror det kan bli veldig gøy. Vi gleder oss, avslutter Braathen.

Bestill billett ➤

You may also like...