– Vin er en stor del av opplevelsen

thumb image

På torsdag arrangerer den kritikerroste restauranten Bokbacka en såkalt «Winemakers dinner» sammen med Premium Estates of Austria.

– En winemakers dinner er når restauranten og en eller flere vinprodusenter samkjører en mat- og vinopplevelse i symbiose for en kveld, forklarer Simon Weinberg, mannen bak Bokbacka.

Han har blant annet bakgrunn fra prestisjetunge Noma i København, og vet hvor viktig god vin er for en komplett, kulinarisk opplevelse.

– Vi bruker mye tid på å smake og finne frem til den beste vinen som matcher vår meny. Vin er en stor del av opplevelsen her på Bokbacka, sier han.

Spennende vin fra Østerrike

På torsdag er det Stefanie Lobner fra «Premium Estates of Austria» som kommer til Bokbacka. Hun skal presentere noen av de mest spennende vinene Østerrike har å by på. Premium Estates fungerer som en slags «mellom-mann» mellom enkelte vinprodusenter og restauranter.

Weinberg sier det passer perfekt til en winemakers dinner.

– Det er spesielt bra å gjøre en winemakers dinner med Premium Estates, fordi det gir oss et bredt utvalg av vin fra flere produsenter vi vet er gode. Vi bruker for øvrig mange av vinene fra Premium Estates til vanlig, fordi vin fra Østerrike passer godt med den type mat vi serverer, sier han.

Veldig populære arrangementer

Videre forteller Weinberg at Bokbacka pleier å ha et par slike arrangementer i året.

– Vi syns det er veldig gøy å arrangere winemakers dinner, og det pleier å være veldig populært. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene. De liker at vi kjører en avslappet og personlig stil på en sånn type helaften. Dessuten styrker det samarbeidet mellom oss og produsentene, noe som er veldig bra.

 

– Hvilken vin er din favoritt- sånn helt subjektivt?

– Personlig er jeg veldig glad i Riesling og Grüner Veltliner, to typer vin som passer til mye forskjellig mat, avslutter Weinberg.

 

Få mer informasjon om arrangementet her! 

 

LES OGSÅ: Utenlandske medier: «Her skal du spise i Oslo»
LES OGSÅ: Topp 10 i 2017: Disse spisestedene imponerte gjestene

 

You may also like...