Familien som lærte Norge å elske indisk mat

thumb image

I snart 40 år har familien Singh spredt matglede med sitt anmelderroste indiske kjøkken. Det er ingen underdrivelse å si at det var denne familien som lærte nordmennene å spise indisk mat, og i dag står Singh-familien bak flere av de beste indiske restauranter i Oslo. Bli med på et ekte restauranteventyr!

Eventyret om hvordan indisk mat kom til Norge startet i 1982. Da kom den indiske restauratøren Sardar Gurdial Singh til Oslo. Dengang var det ikke mange nordmenn som hadde smakt ekte indisk mat, men Sardar var en mann med store visjoner for seg selv og familien. Visjoner som skulle endre Oslos matscene for alltid.

Sardar hadde allerede stor viten om det indiske kjøkken og lang erfaring innen kokkefaget fra det luksuriøse femstjerners hotellet The Ashoka Hotel i Delhi, og nå var hans ambisjon å sette standarden for indisk mat i Oslo. Han ble Norges første indiske kjøkkensjef på Oslos første indiske restaurant – den legendariske Maharaja Restaurant på Fredensborgveien.

Restauranteventyret som ingen ende ville ta

Maharaja ble raskt et kjempehit blandt Oslos befolkning, og flere og flere fikk smaken for deres lekre indiske mat – ikke minst Sardars verdenskjente kulinariske kreasjon: green garlic chicken. Nordmennene var så sultne på Sardars fantastiske indiske mat, at han besluttet seg for å fortsette eventyret.

Det ble til ennå en legendarisk restaurant, nemlig Bombay Darbar på Egertorget, som familien drev i 20 suksessfulle år. Men eventyret om Singh-dynastiet stopper ikke der. Familien var nemlig klar til nye utfordringer, og står i dag bak tre av Oslos mest anerkjente indiske restauranter. Men la oss først reise tilbake til 2012.

Et lille stykke New Delhi i Oslo

Dette året åpnet nemlig restauranten New Delhi i Oslo sentrum, og den ble også raskt en kjempefavoritt blandt både matglade Oslo-folk og matanmeldere.

Fantastisk god mat som alltid og helt eksepsjonell service fra de ansatte. Vi kommer til å spise her flere ganger. Anbefales virkelig.

Ariel

Restauranten har flere ganger blitt kåret til Oslos beste indiske restaurant, og her kan du meske deg med autentisk indisk mat med inspirasjon fra den nord-indiske delstaten Punjab. Menyen byr på både tradisjonelle indiske retter og mer kreative småretter og streetfood.

De har dessuten et stort utvalg av velsmakende vegetarretter, som for eksempel deres fantastiske grønnsaksversjon av klassikeren tikka masala. New Delhi serverer også det som kanskje er Oslos aller beste naanbrød. I dag finner du New Delhi på den idylliske halvøyen, Tjuvholmen, ved Oslofjorden.

Sønnen fortsetter restauranteventyret i Frognerveien

Vi har ennå ikke kommet til siste kapittel i eventyret om Singh-dynastiet. Inspirert av sin far og matbodene i Indias gater, startet Sardars sønn, Baljit Singh Padda, et nytt indisk matkonsept opp nederst i Frognerveien, Listen to Baljit.

En utrolig fin kveld med mat i ypperste klasse. Flere av oss er ofte på indisk restaurant, og alle enige om at dette var topp klasse!

Tormod

Det indiske streetfood-konseptet slo dørene opp i 2018, og kan lokke med en rikholdig meny full av smakfulle indiske retter fra hele landet. Hos Listen to Baljit kan du nyte spennende indisk streetfood, eller ta på en kulinarisk rundreise til India med deres fantastisk 3- eller 6-retters tasting meny. Du kan velge mellom en lang rekke kjøttfrie alternativer både blant deres streetfood-retter og hovedretter.

Er du sulten på en eventyrlig indisk matopplevelse? Så bør du ta turen innom en av Singh-familiens restauranter.

Det skorter ikke på god indisk mat i Oslo, og her kan du lese om en annen indisk restaurantopplevelse du ikke vil gå glipp av.

You may also like...