Her kan du meske deg med fårikål i høst

thumb image

Høsten er her, og det betyr at det er tid for å kose seg med fårikål. Men du trenger ikke å svette over grytene for å nyte den populære festmaten. Vi guider deg nemlig til restauranter som serverer fårikål i høst.

Endelig tid for fårikål igjen! Den tradisjonsrike retten har flere ganger blitt kåret til Norges nasjonalrett, og den 29. september er utropt til Fårikålens dag. Flere restauranter feirer den kjente og kjære retten med å sette fårikål på menyen i høst.

Hvor skal du feire Fårikålens dag?

Norsk lam regnes for å være blant verdens beste, da de norske lammene tilbringer det meste av livet på utmarksbeite fram til de slaktes om høsten. Dette gir et usedvanlig smakfullt, saftig og mørt kjøtt.

Også kål har lange tradisjoner i norsk husmannskost, så denne retten kan knapt bli mer norsk.

De siste årene har også flere restauranter begynt å servere den populære retten, så hvis du er sulten på å feire Fårikålens dag kan du jo ta turen forbi en av disse restauranter i høst.

Smalhans

Den koselige nabolagsrestauranten, Smalhans, er et samlingspunkt for hele St. Hanshaugen, og her kan du kose deg med et fristende utvalg av deleretter og naturvin. Oslo-restauranten feirer også Fårikålens dag den 29. september med å servere den tradisjonelle høstretten. Smalhans fikk utmerkelsen Bib Gourmand både i 2015 og 2022, så deres fårikål er garantert verdt å smake.

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

St. Peter’s Restaurant

Hos St. Peter’s Restaurant i Øyenkilen rett utenfor Frederikstad, er det fokus på kortreiste og sesongbaserte råvarer fra lokale samarbeidspartnere. I høst kan du smake deres fantastiske fårikål – laget på gammelnorsk spælsau fra Holme Gård i Østfold og selvhøstet kål fra Nes Andelsgård i Frederikstad, hvor restaurantens eiere er andelsbønder. Så ta turen innom St. Peter’s, og kos deg med fårikål laget på kortreiste råvarer fra Østfold.

Hvor: Marnetveien 51 A, 1621 Fredrikstad

Du Verden Sortland

På den koselige restauranten, Du Verden Sortland, kan du nyte en variert meny og uformell stemning. Og i høst kommer det også fårikål på menyen hos den nordnorske restauranten. Ta turen innom Du Verden Sortland i høst, og nyt et velsmakende måltid fårikål. Den fantastiske utsikten over Sortlandsundet får du med på kjøpet. 

Hvor: Rådhusgata 26, 8400 Sortland


Høsten byr dessuten på mange andre gode matopplevelser, og her finner du restauranter som er perfekt til høstkos.

You may also like...