Gastronomisk gjenåpning i Ålesund

thumb image

Endelig! Restaurantscenen i Ålesund har aldri vært mer spennende enn nå. Derfor gleder vi oss stort over at byens spisesteder nå er klare for å slippe inn gjester igjen. Har du husket å booke bord?

Nå åpner restaurantene skjenkekranene igjen. Etter flere uker med stengte dører grunnet nasjonal skjenkestopp kan flere av Ålesunds serveringsssteder endelig ta imot sultne gjester igjen. Noen av restaurantene har allerede rukket å åpne dørene sine, og flere blir det i løpet av uken. Bli med og feire den gastronomiske gjenåpningen på et av spisestedene ved vannkanten i Brosundet.

Delevennlige gleder hos Apotekergata

Idyllisk plassert i hjerte av Brosundet finner du Apotekergata No. 5. Her er (nesten) alt du trenger samlet på ett sted. For i tillegg til restauranten er det også en butikk, bar og en herlig lekter hvor man kan nyte solfylte sommerdager med digg mat.

I restauranten serveres det en meny som er lett å dele og spise litt eller mye av. Etterhvert som kvelden utarter seg er det fullt mulig å bestille inn flere småretter. Med andre ord kan du ta det litt som det kommer, og slik som det passer best for deg. Alle rettene er basert på lokale sunnmørske mattradisjoner og internasjonale impulser, derfor vil du alltid finne et godt utvalg av sjømat og spekemat.

Usikker på hvilke retter du skal bestille? Du kan også prøve ut en av restaurantens sammensatte smaksmenyer med alt fra 3 til 9 retter.

Åpningsdato: 22.april

Hvor: Apotekergata 5, Ålesund

Stjernespekket selskap på Bro

Vil du oppleve Sunnmøre fra havbunnen til fjellene? Da skal du ta turen innom Bro. Her får du servert fersk fisk og skalldyr fra området rundt Runde, kjøtt fra lokale gårder, ville vekster, sopp og bær fra skogen, samt vilt og fugl fra fjellet.

– Bro er rett og slett et sted du kan smake nye smaker, lære nye ting, prate, le og slappe av, forteller Ann-Helen Svinø, dagligleder hos Bro.

Teamet hos Bro består heller ikke av hvem som helst. Kjøkkensjefen er ingen ringere enn Ronny Kolvik, som tidligere har vært daglig leder på anerkjente Arakataka i Oslo og tatt OL-gull med kokkelandslaget. Den erfarne restaurantsjefen og vinkjenner Joakim Hoff har blant annet vært restaurantsjef og vinansvarlig på legendariske Grand Hotel i Oslo.

Åpningsdato: 23.april

Hvor: Notenesgata 1, Ålesund

Sunnmørsk lokalmat møter spansk matkultur

I fjor høst åpnet folka bak Bro en ny restaurant i etasjen under. Restaurantsjefen er portugisiske Andre Ventura Florencio, som kom til Ålesund for fem år siden. Her får du servert tapas og pintxos, som er små munnfuller som tradisjonelt serveres sammen med en øl eller et glass vin på spanske barer.

Den sydlandske bartradisjonen er bare den siste i rekken av spansk påvirkning i Ålesund by. Spansketida og den stans-sunnmørske klippfiskhandelen har gjennom årene satt sitt preg på byens stedsnavn, mat og lokalhistorie.

«Det er kjekt å kunne ta med seg tradisjoner og drinker fra hjemlandet til Sunnmøre», forteller Florencio. Kjøkkensjefen på Bro, Ronny Kolvik, syns det både har vært spennende, motiverende og utfordrende å starte med spansk tapas og forteller oss at menyen er en god miks av lokale og spanske varer.

Åpningsdato: 21.april

Hvor: Notenesgata 1, Ålesund

Verdensberømt hummersuppe hos Sjøbua

Sjøbua har gledet både fastboende og tilreisende siden åpningsdatoen i 1987. Her følger menyen sesongen, men den byr også på velsmakende overraskelser basert på dagens fangst av fisk og skalldyr. Deres verdenskjente hummersuppe får du selvsagt servert hele året – og er det ditt første besøk kan den virkelig anbefales.

Halve opplevelsen med et besøk på Sjøbua er lokalene. Restauranten er vakkert innredet med gulvteppe og store vinder med utsikt til sjøen og rustikke takbjelker.

Åpningstider: Torsdager, fredager og lørdager i april.

Hvor: Brunholmgata 1A, Ålesund


LES OGSÅ:

You may also like...