Guide: Her får du norsk tradisjonsmat

thumb image

Fransk finesse og asiatisk street food er himmelsk, men av og til vil man bare ha god, gammeldags norsk tradisjonsmat. I denne guiden får du tips til noen restauranter som er gode på nettopp det.

Foto: Veslemøy Vråskar


Gamle Raadhus (Oslo)

Foto: Gamle Raadhus

Gamle Raadhus er en av Oslos mest tradisjonsrike restauranter, og er huset i et bygg fra 1641. Kjøkkenet på Gamle Raadhus følger de norske årstidene tett og henter inn råvarer fra de aller beste leverandører i Oslo og fra mindre produsenter i hele Norge. I stil med å være en tradisjonsrik restaurant som dyrker de norske ingrediensene, legger Gamle Raadhus vekt på å formidle historien bak maten.

Hvor: Nedre Slottsgate 1, 0157 Oslo

Book Gamle Raadhus her ➤


Emmas Drømmekjøkken (Tromsø)

Emmas Drømmekjøkken
Emmas Drømmekjøkken

Vis-à-vis den vakre domkirken i Tromsø sentrum finner man Emmas Drømmekjøkken. Her får man klassiske nordnorske retter laget med kjærlighet. Her får du retter som husets fiskegrateng og røkt flatbiff av reinkalv.

Book Emmas Drømmekjøkken her ➤

Hvor: Kirkegata 8, 9008 Tromsø


Værtshuset Bærums Verk (Bærums Verk)

Foto: Værtshuset Bærums Verk
Foto: Værtshuset Bærums Verk

Værthuset Bærums Verk er Norges eldste spisested, bare en halvtimes kjøretur unna Oslo. Som seg hør og bør er maten som serveres i stua helnorsk. All mat har en historie. Det har de tatt til seg i denne restauranten. Både kokker og servitører har stor kunnskap om maten og huset, og du vil oppleve å bli litt klokere på hva norsk mat er og har vært.

Hvor: Værtshusveien 10, 1353 Bærums Verk

Book Værtshuset Bærums Verk her ➤


Vaaghals (Oslo)

Foto: Vaaghals

Vaaghals er en moderne, nordisk restaurant. Det er ingen hvem som helst som styrer i spakene på Vaaghals. Teamet bak er de anerkjente kokkene Jørn Lie og Eirik Lillebø samt folkene bak tv-serien «Gutta på tur»: altmuligmann Arne Hjeltnes, stjernekokk Arne Brimi og skistjernene Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie.

Som de sier selv: «Vaaghals skal være møteplassen mellom de unike norske råvarene og gode norske og internasjonale rettar.» Her er du garantert en skikkelig restaurantopplevelse.

Hvor: Dronning Eufemiasgate 8, 0191 Oslo

Book Vaaghals her ➤


Strand Restaurant (Stabekk)

Strand Restaurant. Foto: Anne Valeur
Strand Restaurant. Foto: Anne Valeur

Strand Restaurant ligger fantastisk til et lite stykke utenfor hovedstaden. Her er det grønt og rolig, det lukter friskt, og du har utsikt til vannet. Bygget som huser spisestedet er fra 1926. Det er et gammelt trehus med mye historie i veggene. Maten står i stil med det tradisjonelle utgangspunktet. Menyen på Strand Restaurant bygger på norsk matkultur. Spisestedet følger de norske årstidene, og maten tilpasses vær og vind.

Hvor: Strandalleén 48, 1368 Stabekk 

Book Strand Restaurant her ➤

Troll (Trondheim)

Troll er et helnorskt spisested med en eksotisk vri. Entreprenør og tidligere bandmedlem i den norske folkrock-gruppa Gåte, Sveinung Sundli, styrer i spakene. Han brenner for å gjøre ting på en litt annen måte. Kjøkkenet tenker utenfor boksen og serverer deg mat som forundrer.

Hvor: Fosenkaia 4A, 7010 Trondheim

Book Troll her ➤

You may also like...