Guide: Her spiser du på Aker Brygge og Tjuvholmen

thumb image

Aker Brygge og Tjuvholmen har sjøen som nærmeste nabo, og er storfavoritter blant mange i Oslo. Her får du tips til noen restauranter som passer like godt sommer som vinter.

Serveringsstedene på Aker Brygge og Tjuvholmen er kjent for sin høye standarder og flotte beliggenhet. Her finner man et mekka av gode restauranter, så du vil neppe gå sulten hjem fra denne delen av byen.

VentiVenti

VentiVenti er det nyeste tilskuddet av restauranter på Tjuvholmen. I samme bygg som Astrup Fearnley finner du denne italienske perlen som serverer de ferskeste sjømat og pastarettene.

Menyforslag: Bruschetta Tjuv til forrett, Blåskjell til hovedrett og Affogato al Caffe til dessert.

Hvor: Strandpromenaden 2

MOHN

Mohn er Filipstads fineste og eneste sjappe! Mohn åpnet i sommer og har allerede rukket å få gode anmeldelser. Her forandrer menyen seg fra dag til dag, men du kan forvente retter laget av naturlige og friske råvarer.

Menyforslag: Her forandres menyen hyppig – spør servitør om anbefaling!

Hvor: Filipstadveien 5

Eataly Ristorante

Eataly er en ærlig og sentrumsnær pizzarestaurant med mange medaljer på samvittigheten. På kjøkkenet dufter det av italienske kryddere og friske råvarer.

Menyforslag: Bestselgerpizzaen Firenze eller pastaretten Linguine allo scoglio.

Hvor: Bryggetorget 18

New Delhi

Gurdial Singh satte en ny standard for indisk mat den gangen restauranten åpnet for første gang, og visjonen er fremdeles den samme. Etter flere år i Øvre Slottsgate flyttet New Delhi til lysere og mer moderen lokaler på Tjuvholmen i 2018. Selv om nesten alt er nytt vil du fortsatt komme til å kjenne igjen smaken av New Delhi.

Menyforslag: Chefs table om du har en helaften ledig. Her blir du servert seks retter laget av en internasjonal prisvinnende indisk kokk.

Hvor: Tjuvholmen Alle 2

Døgnvill

Er du på utkikk etter en frisk og funky hamburger-opplevelse? Døgnvill på Tjuvholmen har alt du trenger.

Menyforslag: Saucy Joe som er en burger med saus av cheddar, parmesan og jalapeno. BBQ-glasert bacon, stekt rødløk, salat og majones (kr 169,-) med søtpotet-fries (kr 59,-) som tilbehør.

Hvor: Lille Stranden 10

You may also like...