Døgnvill- Norges mest suksessfulle burger?

thumb image

Siden Døgnvill Vulkan åpnet i 2012 har kjeden nå åpnet ytterligere tre restauranter  i Norge. Man kan trygt si at Døgnvill har en av Norges mest suksessfulle burgerhistorier.

Hvordan klarte de det?

Fra fine dining til burger

Ideen om å starte burgerrestaurant kom til Tarje Haakstad og Per Christensen i 2010. De hadde lang erfaring fra restaurantbransjen, da særlig fine-dining og cocktail-barer. Personlig var det burgere de hadde dilla på.

De ble enige om å lage en restaurant som satset på burgere, men som samtidig hadde den tradisjonelle restaurantsettingen med bar, hovmester og dessertmeny. Med seg på laget fikk de et knippe dyktige folk fra bransjen samt en stødig investor, og slik begynte ballen å rulle.

Grundig burgerresearch

Først ut var arbeidet med å lage en meny.

– Vi smakte og testet burgere på alle mulige restauranter og prøvde ut all verdens forskjellige typer kjøtt og griller, forteller Tarje om prosessen.

De havnet til slutt på høyrygg av okse fra Prima Jæren, som blir kvernet hos den legendariske slakteren Albert Idsøe i Stavanger.

Etter å ha kommet frem til hvilke smaker som skulle gjelde, skulle alt annet tenkes ut og planlegges. Hvordan skulle restauranten se ut? Hva slags musikk skulle spilles? Hvordan skulle servicen være? Det var mye å tenke på.

Til slutt fant gjengen et passende lokale på Vulkan i Oslo. Det tok nesten to og et halvt år fra ideen kom til første restauranten var i gang i juni 2012.

LES OGSÅ: Guide: Disse er best på burger i Oslo
LES OGSÅ: Bringer raffinert sørstatsmat til Oslo

Tung start

Det var ikke bare-bare i starten. Vulkan var ikke det levende området det er den dag i dag. Mathallen fantes ikke, og det gjorde heller ikke parkeringsplasser.

– I juli hadde vi nesten ikke gjester og ble litt nervøse for fremtiden. Men så fikk vi en skikkelig god anmeldelse i Dagsavisen, og dagen etter var det fullt hus. Flere gode anmeldelser kom, og med det fulgte enda flere gjester. Det var da vi bestemte oss for å åpne enda en restaurant, denne gangen i Stavanger, forteller Tarje.

Suksessoppskriften til Døgnvill

Nå har kjeden fire restauranter i Norge. To i Oslo, en i Stavanger og en i Trondheim. I oktober åpnes det nok en restaurant i Oslo, denne gangen i Bjørvika.

Det er altså ingen tvil om at det går bra for Døgnvill. Men hva er suksessoppskriften?

– Vi er veldig dedikerte. Vi jobber hele tiden med å bli bedre og levere høyere kvalitet. Også har vi selvfølgelig et helt fantastisk team med dyktige restaurantfolk med på laget. Vi er hands on og tilstede i restaurantene- også elsker vi det vi holder på med, forklarer Tarje, som aldri hadde trodd det skulle gå så bra da de første startet opp.

– Hehe, jeg hadde alltid en tro på at det skulle gå rundt, men aldri at vi skulle få den mottakelsen som vi har fått, sier han ydmykt.

dognvilltjuvholmen

Foto: Døgnvill Tjuvholmen

Fem kjappe om burger

– Utenom Døgnvill, hvilke andre steder syns du serverer ordentlig gode burgere?

– Det er nesten vanskelig å få en dårlig burger nå. Da vi startet opp var det kun Illegal som var i «better burger»-markedet, og de serverer fremdeles fantastiske burgere. Det er flere andre skikkelig gode aktører, men: ingen nevnt, ingen glemt, svarer han lurt.

– Hva er den beste burgeropplevelsen du har hatt?

– DuMont burger i Brooklyn.

– Hva med den verste?

– Space burger som ble varmet opp i mikroovn på bensinstasjoner på 80- og 90-tallet. Heldigvis tror jeg de er ute av business nå, hehe.

– Hva inneholder det ultimate burgermåltidet for deg?

– Det er en klassisk burger med dobbel cheddar toppet med chili.

– Og helt til slutt, hva er det beste tipset du kan gi for å lage en digg burger hjemme?

– Kjøp skikkelig kjøtt og bak brødet selv. Ikke lag det for avansert, men bruk ordentlig råvarer, avslutter Terje.

 

Book Døgnvill Vulkan her ➤

 

Book Døgnvill Tjuvholmen her ➤

 

Book Døgnvill Stavanger her ➤

 

Book Døgnvill Trondheim her ➤

 

You may also like...