Nå er det (endelig) tid for julebord igjen!

thumb image

Juletiden nærmer seg med stormskritt, og det betyr at det er sesong for julebord igjen! Vi har disket opp med noen av våre beste tips til et vellykket julebord – uansett om du foretrekker den tradisjonelle eller moderne variant.

Julestemning på bryggekanten

Restaurant Slippen ligger idyllisk til på bryggekanten ved Glomma, midt i sentrum av Frederikstad. Her kan du nyte et tradisjonelt julebord i koselige omgivelser og med utsikt til Plankebyen.

På deres tradisjonelle julemeny finner du både torsk, ribbe og lutefisk – og selfølgelig en lekker desssert. Maten på Slippen er laget på de beste råvarer, og det er stor fokus på lokale ingredienser i sesong. På Slippen er det stor fokus på lokale råvarer i sesong, og deres julemat er intet unntak.

Vegetarianere og veganere er selvsagt også velkomne på Slippen, og hvis du tar kontakt på forhånd, sørger det hjelpsomme og kyndige personalet for en meny tilpasset dine ønsker.

Hvorfor ikke kombiner et julebord på Slippen med en spassertur langs Glomma eller en tur i den historiske Gamlebyen? Her skorter det i alle fall ikke på julestemningen.

Hvor: Verkstedveien 12, 1671 Fredrikstad

Bærekraftig sushi og stilren juleidyll

Hvis du ønsker et litt anderledes julebord, så bør du sjekke ut Sushibar+Wine sin julemey. Den finske sushikjeden slo første gang dørene opp i Norge i 2022, og i dag finner du den populære restauranten både på Posthallen og Valkyrie Plass.

Hos Sushibar+Wine er alt i toppklasse! Deres fantastiske sushi er både karbonnøytral og håndlaget, og laget av sertifiserte og bærekraftige råvarer. Til maten kan du nyte deres velsmakende økologiske viner fra uavhengige produsenter, som harmonerer perfekt med maten. Deres lekre og lyse lokaler har et klart nordisk preg, som matcher deres stilrene og bærekraftige matfokus.

Sushibar+Wine kan fristende med en julemeny bestående av nordisk sushi, og du finner selvfølgelig også en vegetarisk meny (som også kan endres til vegansk). Så hvorfor ikke prøve noe nytt i år, og gå for et uforglemmelig julebord i sushiens tegn?

Tradisjonell jul i historiske omgivelser

I idylliske omgivelser ved elven Lomma, ligger Værtshuset Bærums Verk. Den vakre og fredede trebygningen huser Norges eldste vertshus, og her har sultne og tørste gjester blitt ønsket velkommen inn i mer enn 400 år.

Hvilket bedre sted å holde et godt gammeldags julebord? Når snøfnuggene daler ned over tunet, det spraker i peisen og bordet er dekket opp med tradisjonell julemat, er det umulig å ikke komme i julestemning.

Værtshuset har fokus på norsk mat, og det er stort fokus på lokale og gode råvarer. De dyktige kokkene har sammensatt en julemeny med alt som hører et tradisjonelt julebord til, så hvis du er glad i rakfisk, pinnekjøtt eller trollkrem, så er jul på Værtshuset midt i blinken for deg. Og ønsker du en vegetarisk meny, sørger kjøkkenet selvfølgelig for velsmakende kjøttfrie alternativer.

Hvor: Værtshusveien 10, 1353 Bærums Verk

Spansk julebord med kulinarisk kreativitet

I et gammelt pottemakeri på Tjuvholmen, finner du Xef. Her kan du nyte spansk gastronomi i verdensklasse Her går beliggenhet, lokaler og mat opp i en høyere enhet, så Xef er stedet hvis du ønsker et julebord du sent vil glemme.

Den moderne spanske restauranten har en deilig og intim stemning, og her kan du nyte retter inspirert av det det tradisjonelle nord-spanske kjøkken – med en moderne tvist. Kokkene som jobber her er i en klasse for seg, og deres estetiske og kreative anretninger og sublime kokkekunster, er en fryd for både øyne og gane.

Så hvis du ønsker et julebord preget av kulinarisk kreativitet og utsøkte råvarer, er Xef stedet. Restauranten kan tilby en fristende set-meny med tilhørende vinpakke. Den vakre utsikten over en vinterlig Oslofjord får du med på kjøpet.

You may also like...