Hei hå, nå er det julebord igjen!

thumb image

Snart er det jul igjen, og det betyr julemat og julebordsesong! Vi har disket frem to av våre favoritter – en tradisjonell og en mer moderne variant.

Gamle Raadhus

Det Gamle Raadhus er en av Oslo’s mest historiske bygg, siden det ble bygget i 1641 har det blitt brukt til alt fra rådhus til fester og teaterforestillinger. Siden 1983 har Gamle Raadhus vært en restaurant drevet av Arne Sunde. Lokalet har blitt restaurert, men beholder fortsatt sin ærverdige og antikke stil. Med rødt teppegulv, mørk brunt brystpanel og bilder på veggene fra forrige århundre eller tidligere – er det som å dra tilbake i tid. På kjøkkenet har også tradisjonene blitt tatt vare på, her følges de norske årstidene tett og det hentes inn norske råvarer. Fra slutten av oktober frem til jul er det lutefisk med tradisjonell garnityr som står i fokus. Her benyttes det av to bordsettinger – kl 17.00 og 20.15. Her skal man være tidlig ute for å få sikret seg et bord i julebordsesongen, da lutefisken her er svært populær!

Book Gamle Raadhus her ➤

Kolonihagen Frogner

I hjertet av Frogner, nærmere bestemt Frognerveien, finner man Kolonihagen gjemt bort inn en bakgård. Lokalet har en gjennomført, men enkel og hjemmekoselig stil. Her er fokuset på kortreist, økologiske og bærekraftige råvarer. Utover høsten og vinteren tar de i mot både store og små julebord i deres Chambre separée og Messanin i 2.etasje. Her blir man servert 4, 5 eller 7-retters, som alle lar seg inspirere av førjulstidens mattradisjoner. Menyen varierer fra uke til uke, men kan friste med retter som “Juleglasert glad gris med sopp og gulrot” og “Juleiskrem med mandarin og hvit sjokolade”. Her blir også drikkepakker skreddersydd etter eget ønske. Og gjett hva? Det er ingen leiekostnader eller seating-tidsrammer – så her skal man bare nyte kvelden!

Book Kolonihagen Frogner her ➤

Du liker kanskje også...