Topp 10 april: Nordnorsk gourmet til topps!

thumb image

Endelig! Etter uker med nasjonal skjenkestopp har flere restauranter fått åpne igjen. La deg inspirere av de 10 spisestedene gjestene har satt ekstra pris på i april.

Gleden var stor da restauranter flere steder rundt om i landet endelig kunne servere noe kaldt igjen i glasset til gjestene. Blant de 10 best gjesteanmeldte restaurantene i april finner vi spisesteder i hele 7 forskjellige byer.

På toppen finner vi en nordnorsk restaurant som ikke bare har imponert gjestene, men er også storfavoritt blant anmelderne. Vi snakker Nord-Norges beste restaurant, i følge The White Guide.

5. Jubilanten Sumo

På 5.plass finner vi Sumo Vestkanten, som nylig feiret et år siden første åpningsdag. På tross av et år preget av coronarestriksjoner har Sumo Vestkanten bestått første året med glans – i hvert fall hvis vi skal tro gjestene!

Sumo på Vestkanten Storsenter er det perfekte avbrekket fra shoppingrunden, og her kan du både nyte en god lunsj eller middag. Sumo tilbyr alltid noe for alle og enhver, da restauranten bygger på et asian fushion konsept med både sushi og asiatiske varmretter. Her blir du ikke bare glad av maten, men også av det sprudlende og lekne humøret til personalet.

To av gjestene sier dette om sitt besøk:

«Det er alltid like kjekt å være gjest på Sumo», sier Elisabeth.

«Veldig bra, flott service, god mat», sier Ole.

Hvor? Loddefjordveien 2, Bergen

4. BBQ-favoritten KØL

Sugen på grillmat? Glad i BBQ? Keen på en god cocktail eller øl til maten? Så er Restaurant KØL stedet for deg. På menyen finner du retter som får magen til å rumle. Her snakker vi Pulled Pork, Beef Short Ribs og deilig grillet sjøkreps, bare for å nevne noen av rettene.

KØL sitt konsept ble til virkelighet etter at de to erfarne restauranteierne, Tobias Gustaffson og Claes Brink reiste på kryss og tvers av USA. Målet med turen var å jakte hemmeligheten bak den ekte, gode grill- og BBQ-måltidet. Og hemmeligheten, den fant de!

I dag kommer lærdommene fra USA-turen til live hos KØL, sammen med inspirasjon fra Mexico og resten av verden.

To av gjestene sier dette om sitt besøk:

«Supergod mat og strålende service. Kommer gjerne tilbake», sier karen Victoria

«Svært hyggelig personale som gjorde at jeg følte meg velkommen. Maten var utsøkt og jeg spiste den beste T-bone steaken jeg noen gang kan huske å ha spist», sier terje

Nå forlenger KØL åpningstidene sine, og holder åpent onsdag-søndag fra kl 16-22!

Hvor? Nygaardsplassen 7, Fredrikstad

3. Ferske smaksopplevelser hos Fiskekompaniet

På 3.plass finner vi Fiskekompaniet. Det er få ting som slår kombinasjonen av sjømat og havutsikt, og begge deler byr denne resturanten på. Fiskekompaniet finner du sentralt i Tromsø, i flotte lokaler nede ved havnen. Menyen er som havet, i en konstant endring, og alltid fullspekket med ferske smaksopplevelser. På menyen nå finner du blant annet torsk, kveite og dagens skalldyr.

To av gjestene sier dette om sitt besøk:

«Byens beste østers med det riktige tilbehøret!», sier Kristina.

«Spennende meny – ikke minst smakfull, nydelige viner og trivelige kelnere», sier Solveig.

Hvor? Killegreens Gate 6, Tromsø

2. Myrens Comeback: Robust Bistro

Kanskje har du hørt om restauranten Emilies? Robust Bistro er nemlig Ronny Myrens comeback etter at Myren forlot Emilies Eld to år før Robust åpnet sine dører i januar 2020. Bistroen minner mye om Emilies: det serveres norsk mat, men rettene vil også være inspirert fra det franske og italienske kjøkken. Innkokte sauser og krafter og generelt mye smak er noe av det du kan glede deg til.

To av gjestene sier dette om sitt besøk:

«Fantastisk 5 retter med vinpakke og super personlig flott service! Anbefales!», sier Oddrunn.

«Utsøkt breiflabb, perfekt dessert. Topp vinvalg hele veien! Flott sammensatt meny! En femretter med vinpakke som er virkelig verdt pengene. (…)», sier Gunnar.

Hvor? Søndre gate 22b/24, Trondheim

1. Umami – gourmet i toppklasse

Helt på topp finner vi publikumsfavoritten Umami. Restauranten er Harstads siste tilskudd av gourmet-restauranter. Umami ble stiftet i 2011 og drives av kokkene Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen. Begge har erfaring fra noen av landets beste restauranter. I 2017 ble Umami kåret til Nord-Norges beste restaurant av The White Guide.

I 2019 flyttet restauranten til nye lokaler i Hans Egedes gate, og med en lun minimalisme har Umami bygget en spisestue som passer seg for de fleste anledninger.

Menyen skiftes i tråd med sesongens råvarer, og her blir det tilbudt det beste fra naturens spisskammers til enhver tid. Nå tilbys det blant annet grillet kveite og ytrefilet av urfe på menyen.

To av gjestene sier dette om sitt besøk:

«Fantastisk mat, meget god atmosfære og særdeles hyggelige mennesker som jobber der. Anbefales på det sterkeste.», Are-Marthin

«Et besøk på Umami er alltid en innertier.
På denne første dagen etter lengre tids korona-nedstenging var det ekstra fornøyelig og tydelig at alle, både gjester og ansatte, var veldig glade for å være tilbake.», Lilliann.

Hvor? Hans Egedes gate 12, Harstad

Topp 10 april:

  1. Umami (Harstad)
  2. Robust Bistro (Trondheim)
  3. Fiskekompaniet (Tromsø)
  4. Restaurant KØL (Fredrikstad)
  5. Sumo Vestkanten (Bergen)
  6. Jacob & Gabriel (Skien)
  7. Døgnvill (Stavanger)
  8. Holwech (Fredrikstad)
  9. Salsa Latin American Kitchen & Bar (Bergen)
  10. Litleré Damsgård (Bergen)

Om resultatet: Hver gang en gjest bestiller et bord gjennom DinnerBooking, får vedkommende etterfølgende mulighet til å bedømme besøket sitt ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene. Resultatet for april 2021 er basert på 685 gjesteanmeldelser.

You may also like...