Opplev Ålesund: Her kan du besøke de beste restaurantene i byen

thumb image
Foto: Jarand K. Løkeland

Byen der hav og fjell møtes. Det er ikke uten grunn at Ålesund er en av Norges mest besøkte byer. Her får du en guide til de beste spisestedene i byen.

På Norges nordvestlige kystlinje finner du den sunnmørske byen Ålesund, kjent for sin vakre Jugendstilarkitektur og en vrimmel av fjorder, øyer og fjell så langt øye kan se.

Ja, Ålesund byr på mange fine naturopplevelser, men restaurantscenen fortjener også en hyllest. Dette er restaurantene hvor både gjestene og anmelderne gjerne tar turen igjen.

Solrike lekteren på Apotekergata No. 5

Idyllisk plassert i hjerte av Brosundet finner du Apotekergata No. 5. Her er alt du trenger samlet på ett sted. For i tillegg til restauranten er det også en butikk, bar og en herlig lekter hvor man kan nyte solfylte sommerdager med digg mat.

Alle rettene er basert på lokale sunnmørske mattradisjoner og internasjonale impulser, så her vil du alltid finne et godt utvalg av sjømat og spekemat.

Hvor: Apotekergata 5, Ålesund

Ann Kristin Ytrevik, markedssjef hos Apotekergata No.5 og 62°NORD kan også tipse om Ålesunds beste og kjekkeste aktivitet. Havrafting med 62°NORD. Her kan du velge mellom to forskjellige turer med daglige avganger.”, forteller Ytrevik.

Lyst til å rafte? Les mer om Havrafting her.

Fish’n chips på Bro

På Bro Kystgastronomi får du en reise gjennom lokale råvarer i sesong.

“På uteserveringen serverer vi Fish & chips av linefanget torsk fra fiskebåten Geir. Denne er en favoritt blant våre gjester.”, anbefaler Ann-Helen Svinø, dagligleder hos Bro.

Uteserveringen til Bro er en oase av blomster, glade servitører og lette retter som passer til solrike dager.

Hvor: Notenesgata 1, Ålesund

Sunnmørsk lokalmat møter spansk matkultur

I fjor høst åpnet folka bak Bro en ny restaurant i etasjen under. Restaurantsjefen er portugisiske Andre Ventura Florencio, som kom til Ålesund for fem år siden.

“Det er kjekt å kunne ta med seg tradisjoner og drinker fra hjemlandet til Sunnmøre”, forteller Florencio. 

Her får du servert tapas og pintxos, som er små munnfuller som tradisjonelt serveres sammen med en øl eller et glass vin på spanske barer.

Spansketida og den stans-sunnmørske klippfiskhandelen har gjennom årene satt sitt preg på byens stedsnavn, mat og lokalhistorie.

Stedet er særlig kjent for deres signaturrett med kylling med buttersauce.

“Vår kyllingrett med buttersaus er en hit. Den lager vi på helt spesielle og hemmelige ingredienser som gjør den til et must å smake.”, forteller Ann-Helen Svinø, dagligleder hos Bryt.

Dessuten kan vi fortelle at de lager en killer sangria, som umiddelbart drar deg med til Sydens sol og varme.

Hvor: Notenesgata 1, Ålesund

Ferske fristelser fra havet hos Sjøbua

Sjøbua har gledet både fastboende og tilreisende siden åpningsdatoen i 1987. Her følger menyen sesongen, men den byr også på velsmakende overraskelser basert på dagens fangst av fisk og skalldyr.

Skal du ta turen til Sjøbua er deres fantastiske skalldyrsfat og den populære hummersuppen et must. Her får du uansett dag fersk fisk og ferske skalldyr.

Hvor: Brunholmgata 1A, Ålesund


LES OGSÅ:

Restaurant på Tjuvholmen serverer hjemmelaget pasta som på ferie i Italia

Det populære bryggeriet Molo Brew er en favoritt blant gjestene

Vi gir deg Oslos beste uteserveringer: Her kan du nyte årets kalde drinks

Du liker kanskje også...