thumb image

Klassisk fransk gastronomi på toppnivå

Nå er det halvannet år siden À L’aise åpnet dørene for første gang. Fra dag én har restauranten fått ros av både gjester og kritikere.

Rett ved siden av Colosseum i Oslo ligger À L’aise. Fra utsiden ser det kanskje ikke ut som så mye, men når du kommer inn åpner det seg en lun og eksklusiv oase. Restauranten har fullt fokus på klassisk fransk fine dining, noe interiøret gjenspeiler.

– “À L’aise” betyr å ha det komfortabelt. Det betyr mye mer enn bare gastronomi for oss. Man skal komme inn og få en totalopplevelse. Vi har gulvtepper, behagelige stoler, og vi lukker foran vinduene med gardiner så du skal ha følelsen av at du kunne vært hvor som helst i verden. Det er lagt opp til at du skal kunne lene deg tilbake og virkelig ha en helaften. Enten om du blir i to eller syv timer, forteller Ulrik Jepsen, kjøkkensjef og medeier i restauranten.

Det er bare halvannet år siden Ulrik og kona startet opp À L’aise, og han forteller om en fantastisk oppstart.

– Vi hadde en fantomstart, og fikk fantastiske anmeldelser og anerkjennelse i et marked som folk ikke trodde det var behov for i Oslo, sier han.

Motsatt av trenden med casual dining

– Det har jo vært litt mer casual bistro som har vært trenden her en stund, men vi tok den helt motsatt vei og satset alt på klassisk fransk dining. Det som er interessant og komisk med trender er at noe som på ingen måte er trendy, plutselig blir trendy fordi det er noe helt annet enn det som er trendy i øyeblikket, sier Jepsen, men legger til at det ikke var et mål å bli trendsettere.

– På ingen måte. Det eneste målet vårt har vært å skape et konsept vi mener er unikt med topp kvalitet i alle ledd på et internasjonalt nivå, forteller han.

Slik ble À L’aise til

Ulrik har erfaring fra både 1 og 3 stjerners Michelin-restauranter både i hjemlandet Danmark og England. For fire år siden flyttet han til Norge for å være kjøkkensjef på Engø Gård på Tjøme.

– På Engø Gård lagde jeg noe ala den maten vi har her på À L’aise. Da opplevde jeg at feedbacken fra gjestene, især de fra Oslo vest, var ekstremt positiv. 

– Vi syntes det manglet et sted i Oslo som laget klassisk fransk gastronomi på toppnivå, og samtidig ga en følelse av å tilbringe en helaften på en 3-stjerners restaurant, forteller han.

Dermed startet han og kona opp À L’aise, som han mener dekker det behovet. 

– Men så er det opp til gjestene å vurdere om vi har et konsept som lever opp til våre ambisjoner, sier Ulrik.

À L’aise har for tiden sommerferie, men åpner igjen 7. August med en ny og spennende 4-retters meny.

 

Book À L'aise her ➤

Slik ser den nye menyen ut:

Seabass

Ginger-Carots-Shallots

(D,GW,F)

*

Veal ravioli

Courgette, sauce vierge, chive

(E,GW, D)

*

Monkfish

Tomato,Pine,Salsify

(F,D)

Or

Beef “Rossini”

Foie Gras, truffle

(D,Su)

*

Île flottante

Norwegian rhubarb, almond, crème anglaise

(E,GW,D,Al)

 

Menu 995.-

Includes one glass of Billecart-Salmon Champagne

This menu is only served to everyone around the table

Served Tuesday to Thursday

 

 

Du liker kanskje også...