På Full Steam får du det beste fra Nord-Norges kyst

thumb image

På spisestedet Full Steam får du servert tradisjonsrike og kortreiste matretter fra sjøen og spennende fiskerihistorier på samme fat.

Restauranten ble etablert i 2018 og ligger på fantastiske Bangsundbrygga i Tromsø. Bryggen ble bygd i 1902 og var på denne tiden ett fiskemottak.

Når gode historier og god mat møtes

Karl Henrik «Kalle» Mentzen, mannen bak ideen om Full Steam, ønsket at gjestene skulle få mulighet til å leve seg inn i fiskerihistorien, ved å høre, se og røre på utstillingen. Gjennom små fortellinger får man innblikk i skreifiske i de nordligste fylkene, fra båt til eksport, historien om tørrfisken og tranens viktige rolle.

«Når gode historier og god mat møtes, er omgivelsene på Full Steam det rette stedet for de gode opplevelsene», forteller Kalle.

Kalle på Full Steam forteller om fiskerihistorien til Tromsø
Kalle forteller fiskerihistorier.

«Det er torsken som har gitt kysten av Norge kraft og økonomi til at folket kunne etablere seg og livnære seg av det havet ga. Torsken gjorde det mulig at nasjonen kunne bygge ut stein på stein. Uten torsken så hadde det bodd lite mennesker i Nord-Norge», forteller Christian Orozco, restaurantsjef ved Full Steam.

Foto: Uteserveringen på Full Steam

Kortreiste og tradisjonelle fiskeretter

I restauranten serveres det kortreiste og tradisjonelle matretter som torsketunger, tørrfisk, fiskesuppe og skrei. Kanskje matretten du får servert er dagens fangst etter en lang og hard dag på fiskefeltene?

På lunsjmenyen finner du blant annet en god og kremet fiskesuppe, som allerede har rukket å bli en bestselger. På hovedmenyen finner du klippfisk, tørrfisk og en smakfull smørstekt lofothval. Du finner selvsagt også alternativer til fisk som lam og kylling.

Fiskerett servert hos Full Steam Tromsø

For folka på Full Steam er smaken av Nord-Norge noe helt spesielt. Det er alt fra fisk hengt ute i all slags vær, til lukten av sjø, tang og fjære som pirrer sansene.

«Tørrfiske og hoder hengende på hjellene blant hus og naust, med en helt spesiell lukt er noe av det de reisende syns er en fantastisk flott skue, men også en påminnelse på en viktig og levende kysttkultur», forteller restaurantsjefen Christian.

Skal du besøke Lofoten? Full Steam har nylig åpnet en ny restaurant i Henningssvær, les mer her.

LES OGSÅ:

Vi gir deg Oslos beste uteserveringer: Her kan du nyte årets kalde drinks

De 5 mest populære spisestedene i Oslo akkurat nå

Den ultimate guide til en perfekt helg i Oslo: Opplev det beste av byen

You may also like...